Työelämä
Työnantaja vei minulta minun viimeisen vuoteni

Työnantaja vei minulta minun viimeisen vuoteni

Tämä postasin Linkkariin sen jälkeen, kun kuulin sydämeni tilanteesta ja jatkosuunnitelmista:

https://www.linkedin.com/posts/netta-brandt_179-torstai-activity-6844891596136177664-dHUG

Olen kirjoittanut paljon siitä, miten työnantaja on minua kohdellut viimeisten puolentoista vuoden aikana. Kyyti on ollut jäätävää. Pahempaa kuin jäätävää. Elämästäni on tehyt helvettiä.

Kiusaajani väitti olevansa minusta huolissaan. Silti hän teki elämästäni helvettiä, vaikka se oli sitä ilman hänen toimiaan. Tilanteen pahensi yritysjohto, joka teki kiusaamisesta arvovaltakysymyksen. Häntä ei kiinnostanut se, mitä minä olen kokenut, vaan häntä kiinnosti se, että hän saa näyttää minun olevan mitätön ja arvoton ja hänen olevan arvokas ja määräävässä asemassa.

Nämä ihmiset, sekä kaikki tähän järkyttävään saippuaoopperaan osallistuneet henkilöt tekivät elämästäni helvettiä syöpähoitojen keskellä.

Olisin voinut elää elämääni, kuten halusin. Olisin voinut nauttia siitä, ottaa siitä irti kaiken sen, minkä pystyin. Sen sijaan nämä ihmiset veivät minulta kaikki voimat tallomalla minun oikeuteni ja potkimalla minua päähän.

Minulla pystähtyi keskiviikkona sydän. Torstaina sain kuulla, minkä takia vointini on romahtanut äkillisesti. Mikä on tulevaisuuden näkymä.

Tulevaisuuden näkymää ei ole.

Työnantaja vei minulta minun viimeisen vuoteni.
He veivät mieheltäni hänen viimeisen vuotensa minun kanssani.
He veivät ystävältäni hänen viimeisen vuoeden kanssani.
He veivät vanhemmiltani heidän viimeisen vuoden kanssani.

Moni samassa yrityksessä työskentelevä tai syöskennellyt on tullut keromaan siitä, miten meidän yrityksen yrityskulttuuri on järkyttävä. Miten tämä johtotason henkilö on järkyttävä ja paha ihminen. Kuinka julmasti hän kohtelee muita. Kuinka hän päättää jotain asiasta mitään tietämättä, eikä suostu näkemään mitään muuta kuin oman päätöksensä. Jos hän päättää, että sininen on punainen, kukaan ei hänen mieltään käännä. Jos hän päättää, että laki sanoo näin, kukaan ei hänen mieltään käännä, vaikka hän olisi kuinka väärässä.

Tällainen ihminen on meidän yrityksessä johdossa ja päättämässä jopa työsuojeluasioista. Ihminen, joka itse alkoi potkia parantumattomasti syöpäsairasta työntekijää päähän.

Tämä ihminen, sekä blondi botoksia käyttävä ja huuliaan täyttävä bimbo veivät minulta ja minun läheisiltäni meidän viimeisen vuotemme.

Kukaan ei koskaan voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kuka tahansa saattaa kuolla milloin hyvänsä. Meidän tulisi kohdella toisiamme se huomioiden. Etten minä olisi tehnyt sinun viimeisestä päivästäsi helvettiä.

Kuolemisessa minua vaivaa se, ettei työnantajani tule koskaan joutumaan vastuuseen teoistaan. He jatkavat tätä samaa toimintaansa ja tulevat tekemään seuraavan sairaan viimeisistä hetkistä helvettiä.

Minä olen ollut ainut, joka on uskaltanut sanoa ääneen, miten he toimivat. Muut kärsivät hiljaisuudessa, kunnes saavat muualta töitä.

Haluaisin nähdä ennen kuolemaani näiden ihmisten joutuvan vastaamaan teoistaan, jotta voisin kuolla levollisemmin mielin.

Miten saisin nämä kusipäät vastuuseen teoistaan?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Työnantajan käytöksestä seurannut masennus
Työnantajan käytöksestä seuranneesta masennuksesta selviytyminen
Kun työnantaja taistelee kuolemansairasta vastaan
Työnantajan esimerkillinen kyky joustaa perheen ja harrastusten osalta, muttei syövän
Miksi työnantajan käytös sai minut masentumaan
Työnantajan aiheeton huomautus
Vitun paskakyrvät, kehtaavatkin3

3 thoughts on “Työnantaja vei minulta minun viimeisen vuoteni

    • Manpower mainostaa itseään vastuullisena työnantajana, mutta tämä vastaa enemmän sitä käytöstä, josta olen itsekin kuullut ja saanut osani. Yritysjohto on läpimätä ja asiaton käytös on vuosia hyväksytty toimitusjohtajasta lähtien. Henkilöstöjohtaja on täysin väärä henkilö työhönsä täysin joustamaton ja empatiakyvytön. Toivon asiakkaiden ymmärtävän, kuinka sairas yrityskulttuuri Manpowerilla on ja äänestävän jaloillaan.

    • Finnairilla vuosina 2000-2010 tekniikassa eli ilmailu puolen raskashuolto organisaatiossa työnantaja toimi aivan samalla tavalla. Ensin oli huonosti järjestetty kemikaaleilla työskentelyä varten tilat ja siten kemikaali ”aerosolit” pääsivät kaikkien hengitysilmaan toisiin halleihin. Pitää huomioida, että Finnairilla käytettiin runsaasti ohjeistuksen mukaisesti kemikaaleja. Suojaimia käyttämällä itse kyseinen työvaiheen suorittaja tietenkin oli asianmukaisesti suojautunut, mutta ympäristöön ei voinut yhden työvaiheen suorittaja vaikuttaa. Itse sain työoloista johtuvan kasvaimen josta on tallella vieläkin Työterveyslaitoksen lausunnot, sekä useiden lääkäreiden lausunnot. Lääkärit kielsivät menemästä töihin Finnairille. Kasvain sijaitsi suhteellisen lähellä sydäntä eivätkä lääkärit voineet olla varmoja miten nopeasti loppuu elämä jos palaa kemikaalien huuruiseen työpaikkaan Finnairille. Jouduin erikoissairaanhoidon jonoon, joka kesti 2.5-vuotta. Ollessani erikoissairaanhoidon jonossa Finnair irtisanoi 1.5-vuoden aikana lisää yli 500 työntekijää. Kaikkiaan Finnair irtisanoi vuosina 2000-2010 noin 8000 työntekijää. Kyseiset lentokonehallit purettiin ja kaikki työpaikat siirrettiin pois Suomesta ikäänkuin kostoksi työntekijöille. Finnair oli tämän ilmailuosa-alueen ainoa työnantaja Suomessa. Nyt vuonna 2021 edelleenkään Suomeen ei ole saatu alalla yhtään uutta isoa työnantajaa joten työttömiä on pelkästään tästä syystä jäänyt satoja tai oikeastaan tuhansia. Ollessani erikoissairaanhoidon jonossa niin Finnair irtisanoi minut ja Työterveyslaitoksen/ lääkäreiden lausunto oli toimitettu useaan otteeseen työnantajalle. Tällä tavalla valtionyhtiö Finnair ei myöskään korvannut ansiosidonnaista eikä mitään muutakaan korvausta. Joten olen ollut täysin ilman tuloja 14-vuotta, koska Kela ei vastaa jos joku muu on korvausvelvollisuudessa. Kasvain leikattiin ja kirurgi totesi,että kasvain on uusiutuvaa tyyppiä. Nyt 14- vuotta myöhemmin olen kuitenkin elossa. Työpaikat ovat kaikki siirretty pois Suomesta esim Keski-Eurooppaan. Uskon, että Netta voisi vielä selvitä pitkään ja voi myös kirjoittaa.

    • onhan se varmasti ollut vaikeaa sinulla, mutta katkeruus ei auta, vaan tuo sinulle pahaa oloa. Anna anteeksi niille jotka ovat kohdelleet sinua väärin, ja yritä keskittyä siihen mitä sinulla on ehkä edessä. Kokeile kääntyä rukouksessa Jumalan puoleen, lue Raamattua jos jaksat, katso tv7 tai tv-Jumalanpalveluksia. Saat voimaa ja uutta rauhaa sisäiseen maailmaan. Valmistut siten jaksamaan mitä edessä voi olla. Katkeruus vaan vie aikaasi ja voimia, mitä se enää hyödyttää niitä muistella.

Comments are closed.