Työelämä
Anteeksipyytäminen yritysmaailmassa

Anteeksipyytäminen yritysmaailmassa

Yritysmaailmassa ei monesti voida pyytää anteeksi.

Anteeksipyytäminen merkitsee yritykselle sitä, että myöntää tehneensä jotain väärin. Ja jos myöntää tehneensä jotain väärin, siitä joutuu ottamaan vastuun.

Yleisesti myös ajatellaan, että virheet ovat yritykselle negatiivista mainosta, minkä vuoksi virheitä ei voida myöntää. Eikä niitä siten voida pyytää anteeksi.

Mutta mietitäänpä asiaa siltä kantilta, että yritys myöntäisikin esimerkiksi, että heillä on johtoportaassa henkilö, joka käyttää arvovaltaansa muiden kiusaamiseen ja syrjimiseen tai joka on yleisesti hyväksynyt ja antaa tukensa sille, että esikunta kiusaa ja syrjii työntekijöitä.

Ongelma on vakava, se halutaan peitellä. Mitään ei myönnetä ja kaikki asianomaiset pelotellaan hiljaisiksi. Ei sillä, että ketään tarvitsisi pelotella, koska yrityksessä on pelon ilmapiiri, pelon kulttuuri. Yritystä johdetaan pelolla ihan joka ikinen päivä, jolloin työntekijät tietävät olla hiljaa. Pitää katseen maassa ja hyväksyä kaikki vääryydet.

Sitten asia tuleekin julkiseksi. Jollakulla tulee mitta täyteen, hän uskaltaa avata suunsa. Ehkä hän sai töitä muualta, eikä hänen enää tarvitse pelätä irtisanotuksi tulemista.

Miten yritys toimii tässä kohtaa on yrityksen ylimmän johdon vastuulla. Hyväksytäänkö kiusaaminen ja syrjintä edelleen, vai aletaanko tarkastella yrityksen sisäistä kulttuuria. Puututaanko asiattomuuksiin, vai pysytäänkö hiljaa ja kielletään kaikki tapahtunut. Odotetaan, että asia unohdetaan, toivotaan, ettei kukaan nähnyt tai kuullut asiasta mitään.

Entäpä jos tässä kohtaa yritys ottaisikin vastuun teoistaan? Myöntäisi, että nyt tuli mokattua pahemman kerran. Kertoisi, miten ongelman laajuutta on lähdetty tutkimaan ja mitä toimenpiteitä tehdään. Kertoisi, miten laaja ongelma oli ja miten se selvitettiin. Millaisia ratkaisuja yritys keksi kiusaamisen ja syrjimisen kitkemiseksi omasta yrityskulttuuristaan ja millä tavoin varmistetaan, ettei tilanne pääse ajautumaan entiseen.

Tällöin yritys näyttäisi erinomaista esimerkkiä kaikille muille. Tämä yritys voisi markkinoida itseään yrityksenä, jossa ihan oikeasti ollaan vastuullisia.

Uusille rekryille voitaisiin avoimesti kertoa, että meillä on tällaiset prosessit, jotta kaikilla on hyvä olla. Tämä mielenrauha olisi monille arvokkaampaa kuin raha.

Ehkäpä yritys voisi jopa auttaa muita yrityksiä omien prosessiensa kehittämisessä, myydä omaa osaamistaan muille.

Sen sijaan, yritykset tuntuvat yleensä työntävän pään pensaaseen ja toivovansa, ettei kukaan huomaa.

Kielletään kaikki tapahtunut.

Ei pyydetä anteeksi.

Hyökätään uhria kohtaan.

Muutosta ei tapahtu, ellei joku ole sitä muutosta vetämässä. Monesti tällaisissa tilanteissa veturina joutuu toimimaan se yksi pieni ihminen, jolla tulee mitta täyteen.

Monesti lopputulos on silti se, että uhri jää sairauslomalle tai vaihtaa työpaikkaa.

Mikähän olisi se rohkea yritys, joka uskaltaisi toimia toisin?

Joka uskaltaisi myöntää virheensä ja sanoa:

Anteeksi.

2

2 thoughts on “Anteeksipyytäminen yritysmaailmassa

Comments are closed.