Työelämä
Etätyön puhumattomat haitat

Etätyön puhumattomat haitat

Etätyöstä on puhuttu paljon.
Etätyön eduista ja etätyön haitoista.

Nämä alkavat olla jokaiselle jo selvät.

Teknologia-alalla on jo yrityksiä, jotka etsivät työntekijöitä ympäri Suomen. Työntekijän sijainnilla ei ole väliä, vaikka yritysjohto ja esimiehet ovat yhdessä kaupungissa.

Pidemmän päälle etäilyllä on sellaisia haittapuolia, joista ei olla pahemmin puhuttu.

Kun itse olet Oulussa ja yritysjohto on Helsingissä, käy helposti niin, että Sinä jäät esikunnalle ja yritysjohdolle tuntemattomaksi. Sinua ei nähdä fyysisenä ihmisenä vaan tekstinä tai kuvana ruudulla, äänenä puhelimessa. Tällöin Sinua on vaikeampi nähdä ihmisenä. Henkilönä kaikkine toiveinesi, unelminesi ja haasteinesi.

Yritysjohto ei tiedä sinusta mitään tai tietää sen, mitä esikunta Sinusta puhuu. Jos esikunta ei tunne Sinua tai ei pidä Sinusta, silloin yritysjohto tuntee Sinut vaikeana ihmisenä, huonona työntekijänä.

Jos ja kun yrität saada ääntäsi kuuluville, Sinua ei kuulla, koska Sinua ei tunneta. Koska kaikki Helsingissä tietävät Sinusta vain sen, mitä yksi ihminen on Sinusta puhunut.

Silloin Sinä olet se ongelma.
Sillä ei ole mitään väliä, mitä itse yrität sanoa, koska Sinuun suhtaudutaan ongelmana, vaikka olisit ollut paras mahdollinen työntekijä.

Koska olet etänä.
Koska Sinua ei tunneta fyysisesti. Sinun kanssasi ei olla vietetty aikaa työpäivän jälkeen.

Toki hyvällä tuurilla tämä skenaario voi mennä täysin toisin. Sinusta pidetään, jolloin sinusta puhutaan vain ja ainoastaan hyvää. Pääset etenemään urallasi, koska jollakulla on jokin mielikuva Sinusta. Voit olla patalaiska, tehdä työsi huonosti, kunhan olet tehnyt esimieheesi vaikutuksen omalla ulosannillasi. Ehkäpä Sinut ylennetään ja Sinä olet se esimies, joka ei pidä alaisestaan ja puhuu hänestä paskaa esikunnalle ja yritysjohdolle.

Etänä sillä ei ole mitään väliä, kuka olet, eikä välttämättä edes sillä, miten teet työsi. Se minkä kuvan itsestäsi annat niinä lyhyinä hetkinä, kun olet esillä, siirtyy yllättävän tärkeäksi asiaksi.

Joten etäilyn aikana olisi erittäin tärkeää, että panostetaan henkilöstöön tutustumiseen. Yritysjohdon pitäisi osata ottaa selvää, kysellä, jutella henkilölle itselleen.

Näinä päivinä toisesta paskanpuhuminen pitäisi tuomita huomattavasti selkeämmin, koska uhrilta harvemmin kysytään, pitävätkö puheet paikkansa.

Etänä oleva uhri jää yksin, hänet eristetään ja häneltä viedään ääni.

Niin ei saisi käydä.

0