Hetki aikaa hengähtää

Minulle työ on se keino, jolla harhautan itseäni kaikesta muusta. Työ on tärkeä arkirutiini, paikka sosialisoida, paikka olla hyödyksi ja auttaa muita. Työstä tulee hyvä mieli.

Tällä viikolla olen joutunut opettelemaan jotain täysin uutta: luovuttamisen ja hyväksymisen taidon.

On todella vaikea myöntää itselleen, että juuri nyt en vain pysty, mun on pakko kuunnella ittiä, ommaa olua ja hyvinvointiani. Pakko hyväksyä se, ettei tästä tule mittään ja ainut ratkaisu on luovuttaa tältä päivältä.

Olen joutunut sen tekemään viikon sisään jo kahdesti.

Kun olin tämän taitanut, pystyin tekemään myös sen päätöksen, että tänään olen hankalassa paikassa, joten miten olisi, jos keskittyisinkin vain itseeni. Ja sen päätin tehdä.

Vaikka olin pakannut mukaan työkamppeet ja valmistautunut työskentelemään minkä kerkeän, kaivoin isosta repusta pelkät nappikuulokkeet, liitin ne puhelimeen ja kuuntelin kirjaa sen viitisen tuntia, kun OYSissa suoneeni tiputettiin suolaa, sokeria, kaliumia ja suolaliuoksella laimennettua myrkkyä.

Työpäivän sijaan pidin siis rohkeasti #sairauslomapäivän ja annoin itselleni aikaa. Vaikka vointi olikin – kiitos tarjottujen esilääkkeiden – vallan mainio.

Tänään voin hyvällä mielellä jatkaa #töitä#kotona jos #vointisensallii.

Tämä ei olisi mahdollista ilman ihanan mahtavaa tiimiäni, jotka joutuvat minun takiani pusertamaan 25 % enemmän työpanosta, kun olen pois.

On mahtavaa, kun pitkäaikaissairaana voi luottaa siihen, että työkaverit antaa sinun toipua parhaalla katsomallasi tavalla. Jos pystyn tekemään töitä, teen töitä. Jos vointi on huono, en tee töitä. Samalla #OYSissa ylityöllistetty henkilökunta tekee kaikkensa, jotta paranisin pikaisesti ja jotta tämä rankka kokemus olisi minulle mahdollisimman helppo ja vointini pysyisi mahdollisimman normaalina.

On aivan mahtava tunne kun kaikki – kehoani lukuunottamatta – tsemppaavat minua ja ovat minun puolellani!

Kiitos Service Center ja kiitos #OYSin empaattinen hoitohenkilökunta.

1

1 thought on “Hetki aikaa hengähtää

Comments are closed.