Elämä on
Hyvä viikko

Hyvä viikko

Mulla on aivan mielettömän mahtava viikko takana.

Viikko sitten ahdisti ja oli kaikki usko ja toivo kadoksissa. Taas tuli syöpähoitojen osalta takapakkia, taas joudun roikkumaan siinä löysässä hirressä ja odottamaan, miten käy.

Mun piti 25.5. saada toinen pemrolitsumabi-infuusio, mutta ottivatkin mut OYSiin osastolle. Jo ensimmäinen annos pembrolitsumabia oli tehnyt tehtävänsä: keuhkoissa oli tulehdus. Ilmeisesti vastustuskyky oli lähtenyt toimimaan ja hyökkäsi nyt mun omia keuhkoja vastaan.

OYSin erikoislääkäri sanoi, että ilman keuhkoja ei voi elää. Jos pembrolitsumabi aiheuttaa keuhkotulehduksen, ei sitä voida antaa. Viimeinen vaihtoehto on sytostaatit.

Mulla viime kesä meni radikaalissa kemosädehoidossa ja brakyhoidossa, niin mä en yhtään halunnut sytostaatteja tälle kesälle.

En myöskään halua sytostaatteja, koska ne on se viimeinen vaihtoehto. En usko, että sieltä on paluuta.

Joten vähän alkoi ahdistaa ja ressaamaan se, jos eivät voikaan tuolla immunologisella hoidolla jatkaa.

Onneksi lääkärit soittelivat pitkin Suomea ja lukivat ulukomaalasta kirjallisuutta aiheesta. Tulivat siihen tulokseen, että keuhkojen tulehdus voisi syövän kannalta olla hyvä merkki. Tai siis syövälle paha merkki. Mitä pahemmat haittavaikutukset immunologisesta hoidosta tulee, sitä paremmin se voisi toimia myös syöpää vastaan.

Joten syön nyt kortisonia ja yritän parantaa keuhkoni. Jos kaikki näyttää hyvältä 28.6. keuhkojen TT-kuvissa, ehkäpä pembrolitsumabia voitaisiin vielä kokeilla uudelleen.

Mutta tämän takia mua ahdisti.

Kun pääsin sairaalasta 28.5. alkoi kesä pikkuhiljaa ilmoitella itsestään. Viime viikolla lämmöt nousivat hellelukemiin. Pakko tehdä joku kesävaate, etten sula ulkona!

Kaivoin kangaslaatikoita ja sain tehtyä itselleni kaksi kesätoppia ja yhden kesämekon. Jaksoin purkaa viime kesänä sädehoitojen aikaan tekemäni mekon selkäsauman, joka oli nyt jäänyt hieman liian pieneksi, kun olen saanut sädehoitojen jäljiltä vähän painoakin takaisin. Lisäsin selkäsaumaan levennyskaistaleen ja avot! Mulla oli kaksi uutta kesätoppia ja kaksi kesämekkoa.

Viikonloppuna sitten keksin idean ostaa sähköpotkulaudan. Siitä kirjoitinkin postauksen: http://nnebr.com/2021/06/07/helpotusta-elamaan/

Sunnuntaina sain idean kirjoittaa kirja mun elämästä. Minkä takia maanantaina rakensin tämän blogin.

Katsottiin sunnuntaina Leijonien peli. Koska syön kortisonia, mun on ollut todella vaikea nukkua muutenkin. Mutta jokaisen Leijonien iltapelin jälkeen, olen nukkunut ihan erityisen huonosti. Urheilun katsominen lisää testosteronin tuotantoa ja naisilla testosteroni on stressihormoni. Siihen päälle kaikki pelin aiheuttama adrenaliini, sekä se jokapäiväinen kortisoniannos.

Otin siis illalla tupla-annoksen Levozinia, jotta saisin nukuttua. Uni ei siitä huolimatta meinannut tulla millään. Mutta aamulla en sitten taas meinannut jaksaa herätä millään. Olin pöllyssä kello kolmeen iltapäivällä.

Yritä siinä nyt sitten sytostaattiaivoilla unilääkepäissään asentaa WordPressiä, kun et oikein ymmärrä mikä maa ja mikä valuutta. Eihän se vaikea homma ole, mutta tuossa tilassa tuntui mahdottomalta. Mutta onnistuin.

Mulla oli viime vuonna käynyt sellainen pieni moka, että olin erittäin joustavan trikookankaan onnistunut leikkaamaan pituussuunnassa joustavaksi. Sitä varten se ei nyt venynyt leveyssuunnassa senttiäkään. Tarkoitus oli tehdä levennyskappale joustamaan leveyssuunnassa, jotta mekosta löytyisi edes jostain kohtaa vähäsen sitä joustoa… mutta. Kun olin levennyskappaleen ommellut paikalleen ja sovitin mekkoa, se kyllä mahtui, mutta levennyskappale venyi mihinpä muuhunkaan suuntaan kuin leveyssuuntaan.

Että näin.

Mekko silti mahtui ja olen siihen tyytyväinen. Olen iloinen, että sain nämä kaikki kolme vaatetta ommeltua.

Oli siis todella hieno saavutus saada WordPress asennettua ja blogi rakennettua, kun en osannut edes leikata kangasta oikeaan suuntaan, vaikka kuinka yritin.

Olen aivan mielettömän ylpeä itsestäni.

Joten mulla on nyt ollut tosi hyvät seitsemän päivää takana.

Mä iloitsen näistä.

15

15 thoughts on “Hyvä viikko

  • Hei! Olen kuunnellut paljon amerikkalaisten holistisen lääketieteen lääkäreiden ja asiantuntijoiden videoita netistä, koska minua kiinnostaa terveys ja he uskovat, (minä myös) että syöpä tulee ihmiselle vain, jos puolustusjärjestelmä ei toimi optimaalisesti. Tarkoittaa, että elimistö ei saa tarpeeksi antioksidantteja korjaamaan soluvaurioita. Ja antioksidantteja saa ravinnosta, jos saa. Jos taas niitä saa tarpeeksi, syöpää ei ikinä tule, koska elimistö tuhoaa syöpäsolut ihan itse. Sitä se tekee jatkuvasti muutenkin, koska soluvaurioita syntyy aivan koko ajan. Eli yritän sanoa, ertä syöpä on parannettavissa hyvällä ravinnolla, joka antaa elimistölle aseet takaisin. Esimerkiksi marjoilla on kyky saada syöpäsolut tappamaan itse itsensä 🙂 Amerikan San Diegossa on klinikka nimeltä Gerson Institue, joka on parantanut syöpää jo neljäkymmentä vuotta ravinnolla! Sädehoito yms. ei paranna ketään, vaan heikentää elimistön puolustuskykyä entisestään, kun sitä päinvastoin pitäisi tukea silloin, kun syöpä on jo ilmaantunut. Elimistöllä on huikea kyky parantaa itse itsensä, kun se saa tarvittavat ravintoaineet eikä sitä heikennetä huonolla ravinnolla ja myrkyillä. Googlaa Hayhouse ja scrollaa alaspäin kohtaan Popular topics ja edelleen kohta health. Sieltä löydät e-kirjoja aiheesta mm. ”Cancer free with Food” ja ”Beat cancer daily”. Suomessa Antioksidanttiklinikkakin hoitaa syöpää ravinnolla, ainakin osittain. Ja lopeta sokeri ihan kokonaan, sillä syöpäsolut käyttävät sitä paljon hanakammin ravintonaan kuin normaalit solut. Voimia taisteluun sinulle!

   Ps. Yksi voimakas, paljon tutkittu antioksidantti on Pycnogenol eli männynkuoriuute. Se on tuotemerkki Ranskan rannikkomännyistä tehdylle uutteelle. Suomalainen havupuu-uute on samaa ainetta.

   • kiitos vinkistä, pitää tutustua.
    Olen lukenut ”Syö hyvin voi paremmin” -kirjn, jossa kerrotaan tutkittua tietoa ravinnon ja syövän vaikutuksesta. Syöpähoidothan toimivat periaatteessa aivan todella hyvin: emokasvain imusolmukemetastaaseineen on tuhottu. syöpä vain oli ehtinyt levitä luustoon, mistä sitä ei ihan helpolla pois saada. Siihen san nyt immunologista hoitoa, joka buustaa minun oman vastustuskyvyn taistelemaan syöpäsoluja vastaan. vastustuskyky lähti niin hyvin päälle, että minulle tuli oman elimistön aiheuttama keuhkotulehdus. Joten vastustuskykyä joudutaan nyt rauhoittamaan kortisonilla.
    Kovin on tarkkaa hienosäätöä tämä syöpää vastaan taistelu, luotan kuitenkin siihen, että OYSista saan parasta mahdollista hoitoa. Itse yritän omilla valinnoilla pitää itsestäni mahdollisimman hyvää huolta: uni, stressittömyys, ravinto, elämänilo.
    Ravinto vaan on todella vaikea asia saada kohdilleen, koska taudittomien marjojen saaminen ympäri vuoden on kohtuullisen hankalahkoa. Lisäravinteisiin en luota, koska niistä ei tiedä, mitä niihin on laitetu. havupuu-uutteeseen olen yrittänyt tutustua, mutta missään ei kerrota, mitä se sisältää. syöpä kun ei saisi ruokkia ylimääräisillä vitamiineilla.
    Syö hyvin voi paremmin -kirjassa kerrotaan, että syöpä syö kyllä sen sokerin, mitä elimistölle antaa, eli sokerin syömistä ei sinänsä tarvitse lopettaa. Kaikki terveellinen kuitenkin sisältää sokeria, jos ei sisällä, elimistö tuottaa sokerit itse. Eli syöpä kyllä saa sokerinsa aina jostain.

    • Onnea ja jaksamista taistelussa. Luota tuohon lääketieteeseen, sillä nuo terveyshömppääjät eivät tiedä syövän todellisesta luonteesta tuon taivaallista. Ollaan isojen asioiden äärellä ja taistelu on totista totta. Syöpä on viekas, kuin kettu, eikä männynuutteet siihen tehoa.

     Menetin äitini syövälle ja jouduin seuraamaan terveen ihmisen sairastumista. Tässä taudissa kaikki kivet käännetään.

     Aurikoista kesää sinulle.

     • Kiitos Pia viestistäsi.
      Ehdottomasti luotan lääketieteeseen. Terveellisesti voi aina yrittää elää ja kaikki apukeinot toki on sallittuja, mutta lääkäreiden varaan jätän silti henkeni. OYSin hoitajat ja lääkärit ovat tehneet kaikkensa, jotta pysyisin hengissä. Enkä pelkästään hengissä, vaan myös hyvinvoinvana. Ovat soitelleet tapauksestani ympäri Suomen, jotta tämä toteutuisi.

      Oikein ihanaa kesää myös sinulle!

      • ❤️ Hieno juttu. Toivon, että hoidot tehoavat.

       Mukava, että jaksat/viitsit ommella. Nauti noista arjen pienistä jutuista 👠💄

      • Hei Netta,

       Näin eilen televisiosta klo 22 aikoihin haastattelusi.

       Jossain blogissasi mainitsit, että luotat vain lääketieteeseen. Se ei ole viisasta, sillä on olemassa yli kymmenen erilaista luonnonmukaista hoitomuotoa, joilla ihmisiä on parantunut syövästä vielä sen jälkeen, kun lääkärit ovat luovuttaneet ja antaneet kuolemantuomion. Mielestäni lääkäri ei koskaan saisi sanoa potilaalle, että hänellä olisi vain tietty aika elinaikaa.

       Yritin saada sinuun yhteyttä ylen kautta, mutta he eivät suostuneet välittämään sinulle
       sähköpostiani, johon kirjoitin vaihtoehdot, joita voisit alkaa toteuttaa. Sen verran voin tässä kertoa, että esimerkiksi C-vitamiini suonensisäisesti annettuna 10-12 g annoksena tappaa syöpäsoluja.
       On myös tärkeää tietää, että luonnonmukaisia hoitomuotoja voi käyttää samanaikaisesti rajujen syöpähoitojen kanssa.

       Toivon, että laittaisit minulle sähköpostiosoitteesi, niin laitan sinulle kattavat tiedot asiasta.

       Ystävällisin terveisin:
       Tiedonantaja Vesa

  • Ihmismieli on tärkeä tuki monien vaivojen hoidossa. Kirjoista suosittelen Seligmanin Optimistin käsikirjaa. Nimi tuntuu tyhmältä, mutta on täyttä tiedettä lukuisine esimerkkeineen. Immuunijärjestelmä reagoi positiivisesti optimistiseen asenteeseen. Kirjassa kerrotaan, että myös syöpään voi vaikuttaa immuunijärjestelmän kautta. Kun tutustut kirjaan, huomaat, että kyse ei ole positiivisesta psykologiasta. Optimismi tarkoittaa, ettet koskaan luovuta, vaan etsit ja kokeilet kaikki keinot, mistä on hyötyä. Turha murehtiminen ja pessimismi pois; etsi miehesi ja ystäviesi kanssa elämään kaikkea, mistä saat iloa ja rauhallisuutta.
   Toinen esimerkki mielenvoimasta oli tanskalainen dokumentti tv:ssä. Lapsuuden ystäväni sai rengassyövän paksusuolen ympärille, mikä leikattiin ja sovelsimme dokumentin ohjeita. Syöpä on pysynyt poissa jo viisi vuotta.
   Tiedän, mistä puhun, koska olen 67-v. psykologi ja hypnologi. Jos haluat jutella, niin mielelläni keskustelen kanssasi, jos laitat meiliä.

  • ❤️ Hieno juttu. Toivon, että hoidot tehoavat.

   Mukava, kun jaksat /viitsit ommella. Nauti noista arjen pienistä jutuista 👠💄

  • Hei. En osaa sanoa onko seuraavasta neuvosta apua mutta kokeilla voi jos hoitosuositukset antaa myöten.
   Ihosyöpään leikkausten jälkeen hoitava professori lekuri määräsi normaalia enemmän käytettäväksi
   sitrushedelmien sisältämää C-vitamiinia.
   Potilas on elossa ilman oireita vielä 40v myöhemmin.
   Esim .Greippi on valtavan hyvä moninaisine vitamiineineen.
   Retiisi yksi elimistön puhdistaja. jne.
   Valtavasti voimia taistelussa sairautta vastaan koko perheelle.On shokki koko perheelle ja lähiomaisille.
   Olemme itsekin toivuttu syövästä ja toistaiseksi puolison tilanne hyvä.

  • Hei Netta. Anteeks jos kirjoitan epäselvästi. Luin sun tarina ylesta ja haluaisin toivota sinulle terveisiä. Joku päivä kun sinä olet parempi tervetuloa Karkkilaan ja tutustua minun pienmaatila. If it’s ok I’ll write in English. I’ve read your story on yle and would like to wish you well and good hopes. I have a little farm in Karkkila and any day you are welcome to visit. All the best. Robert

  • Tsemppiä Netta!

   Toivottavasti huominen päivä tuo jonkun positiivisen hetken, olipa se sitten vaikka puhtaat hiukset ja pehmoinen pyyhe pään alla.

   Muutama vuosi sitten kirjoittelin itse kanssa, mutta vain omille tutuille silloin. Olin silloin Pasin roolissa ja se kokemus ja tuollaisen ajan läpikäyminen opetti, että kaikista hyvistä hetkistä kannattaa nauttia, vaikka ne tulisi ihan arkisista asioista. Tuo oppi auttaa vielä tänäänkin ja varmasti läpi elämän.

   Oma hyvä hetki tänään (puhtaiden hiusten lisäksi) oli muutaman minuutin leikki kissanpennun kanssa ja lämpöiset puhtaat sukat jalassa.

   Toivon, että joku vastaava auringonsäde osuu sinulle huomenna.

   • Kiitos Marko. 💕
    Tänään oli suihku pyrkimyksenä, mutta saattaa jäädä välistä, kun sydän alkoi muljahdella ja tuntuu siltä, että tulee rinnasta läpi. Vielä toki on muutama tunti päivää jäljellä, mutta huomennakin on päivä uusi, jos ei tänään onnistu.

    • Rauhallisesti vaan, touhuta ehtii sitten kun on parempi olo ja jaksaminen. Tänään ”keskustelin” oikean etelä-eurooppalaisen aasin kanssa ja huomasin että jollain on sittenkin huonompi lauluääni kun mulla. Taas voi mennä positiivisella mielellä nukkumaan.

Comments are closed.