Ajatuksia
Jätä pois kaikki sokeri, vai olisiko kuitenkaan niin?

Jätä pois kaikki sokeri, vai olisiko kuitenkaan niin?Minua on uudestaan, uudestaan, uudestaan, uudestaan ja vielä senkin jälkeen muutaman kerran uudestaan neuvottu jättämään ravinnosta kaikki sokeri pois.

Koska syöpä käyttää ravintonaan sokeria.

Ikävä tosiasia on se, että myös elimistöni käyttää ravinnokseen sokeria. Joten jos haluan tappaa syövän jättämällä sokerin pois, tapan samalla itseni.

https://www.docrates.com/syo-hyvin-voi-paremmin-luotettavaa-tietoa-ravinnosta-ja-syovasta/

Syö hyvin, voi paremmin – Reijo Laatikainen & Timo JoensuuErikoista on se, että kaikista neuvoista huolimatta, kukaan ei ole neuvonut jättämään pois alkoholia. Alkoholi lisää syövän riskiä 17 %. Sen lisäksi alkoholilla on myös iso läjä muita tutkitusti negatiivisia vaikutuksia terveydelle.

Vaikka viinin terveysvaikutuksista uutisoidaankin harva se päivä, viinikin aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää. Etenkin, kun samat terveysvaikutteiset aineet saat siitä, mistä viinikin tehdään: viinirypäleistä.

On huomattavasti terveellisempi vaihtoehto syödä tummia viinirypäleitä kuin juoda lasi tai kaksi viiniä päivässä.

Syö hyvin, voi paremmin – Reijo Laatikainen & Timo JoensuuSen lisäksi alkoholi heikentää unenlaatua. Nukkuminen alkoholin vaikutuksen alaisena on enemmänkin nuijanukutus kuin unta. Unenlaatu jää hyvin pinnalliseksi, eikä keho saa tainnutuksen aikana sitä lepoa, minkä se tarvitsee.

Unettomuudella ja univajeella taas on huomattavat vaikutukset terveyteen.

Yksi ihminen on neuvonut minua jättämään pois kahvin. Tosin silloin, kun tuon neuvon sain, olin jo juonut kofeiinitonta kahvia yli puoli vuotta. Olin tajunnut saman asian itsekin: kofeiini heikentää unenlaatua ja on siten haitaksi terveydelle.

Hyvin olen pärjännyt kofeiinittoman kahvin kanssa.

Toki, jos jättäisin pois kaiken sokerin, jättäisin pois myös alkoholin.

Pidän silti hyvin outona sitä, että kaikki pitävät sokeria kaiken pahan alkuna ja juurena, vaikka alkoholilla on tutkitusti huomattavasti pahemmat fyysiset, psyykkiset, taloudelliset ja sosiaaliset haitat.

Suomalainen kulttuuri on niin naimisissa alkoholin kanssa, että tuntuu olevan pyhäinhäväistys, jos joku ei sitä käytä. On pyhäinhäväistys jättää alkoholi pois, vaikka se lisää syövän riskiä.

Joten seuraavalla kerralla, kun haluat neuvoa jotakuta parempiin ravintovalintoihin syöpänsä kanssa, neuvo häntä jättämään pois kaikki alkoholi.

Tässä samalla suosittelen Sinua jättämään pois alkoholin.
35

35 thoughts on “Jätä pois kaikki sokeri, vai olisiko kuitenkaan niin?

  • Kun nuorena nai niin se ei ole kuin rahaa laittaisi pankkiin. Toki myös huono onni geenilotossa voi olla myös. On syöpäsukuja

   • ”Kun nuorena nai niin se ei ole kuin rahaa laittaisi pankkiin.”

    Mitä tarkoitat? Minusta nuorena solmittu avioliitto voi olla kuin laittaisi rahaa pankkiin. Tiedän paljon nuorena naineita. Tunnen jopa yhden pariskunnan, joista morsian oli vielä 17-vuotias naimisiin mennessään. Siihen tarvittiin presidentin lupa.

    • Ihan tosissasko oot täällä kehumassa lapsiavioliittoa (17-vuotias on lain mukaan lapsi)? Huh huh…

     • Voi ei. Toivottavasti et järkyttynyt. Miten voit tulkita minun kehuneeni lapsiavioliittoa? Voi sinua. Sellaisesta ei ollut kyse. Et taida olla ylioppilas, kun et ymmärrä luettua? Itse sanoit jotain ”nuorena naiminen ei ole kuin laittaisi rahaa pankkiin”, minä tarkoitin, että nuorena toisensa naiminen voi olla kuin laittaisi rahaa pankkiin; rakkaus kasvaa ja lujittuu vuosien saatossa, lapsiakin on syntynyt sellaisissa liitoissa. He ovat onnellisia. Mutta oletko sinä onnellinen?

     • 🦠

  • Olen syöpäsukua. Mummini kuoli syöpään. Hänen veljensä kuoli syöpään. Vanhin pikkusiskoistani kuoli syöpään, itse asiassa viime vuonna.
   Itselläni on (tai oli?) mamma-ca, vaikka olin saanut lapseni suht nuorena nykymittapuun mukaan, imetin pitkään, minulla ei ole ylipainoa eikä suvussa ole mamma-ca:tai muilla, vaikka vatsan alueen syöpiä onkin ja sisälläni oli aivokasvain. Silti: Bingo! Vaikka tähän arvontaan olisin mielelläni jättänyt osallistumatta. Mutta eihän se katso kenen kohdalle se sattuu eikä sitä mikä on lopputulos. Jotkut selviävät, mutta aivan yhtälailla monet jäävät matkalle. Elämä on.

  • Olen jo pidempään pohtinut alkoholin jättämistä, siitä kun ei mitään hyötyä ole. Lähinnä se on tapa, joka auttaa sulautumaan joukkoon, hyväksymään muiden humalaisen olotilan, mutta jollain tapaa noissakin kohdissa tunnen itseni ulkopuoliseksi. Joten jätän alkoholin ja humalaiset ihmiset omaan rauhaansa ja jatkan elämääni kuten hyvältä tuntuu. Jos olen erakko, olen erakko, eikä se ole minun vika, tai edes puute, se on minä.

   • Viina ja läski ja liha tuo syöpiä monelle ja seksi ja hormonipillerit yms. Monesti tulee syöpä ja ei kaikki parannu. Tietenkään. Kyllä jopa lapsia kuolee syöpään

   • Liha ja alkoholi tappaa Suomessa paljon väkeä ja ylensyönti

  • Tuo sokerin jättäminen pois on tosiaan ihmeellinen läppä. Juu, syöpäsolut käyvät glukoosilla, mutta niin myös kaikki muut solut. Jos ei syö ollenkaan hiilihydraattia, elimistö valmistaa glukoosin proteiinista ja rasvasta. Ainoa keino välttää glukoosin antaminen syöpäsoluille on lopettaa syöminen kokonaan. Syöpä lähtee, henki myös…

   Jos omaa syöpäriskiään haluaa pienentää, alkoholi ja punainen liha minimiin. Siltikin voi käydä paskasti, vaikka olisi absolutisti ja vegaani.

   • Syövän vaaratekijät voidaan jakaa karkeasti seuraaviin luokkiin:
    biologiset tai sisäiset tekijät, kuten ikä, sukupuoli, periytyvät geenivirheet ja ihotyyppi
    ympäristön altisteet, kuten radon- ja UV-säteily sekä pienhiukkaset
    työperäiset vaaratekijät eli karsinogeenit, kuten monet kemikaalit, radioaktiiviset materiaalit ja asbesti
    elintapoihin liittyvät tekijät

  • Ihmisen elimistö tuottaa kaiken tarvitsemansa glukoosin ilman ylimääräistä hiilareitten syömistä, kuten kirjoititkin. Käyttäisikö se sen vain välttämättömiin soluihin, jos ei olisikaan yltäkylläisesti tarjolla?

   • Taas täällä on oman elämänsä lääkärit kirjoittelemassa arveluja ilman biologiaan ja lääketieteeseen perehtymistä, puhumattakaan terveysalan koulutuksesta. Eiköhän ammattilaiset ja hoitava taho tiedä paremmin, mikä on kenellekkin hyväksi ja mikä ei.

    • Tässä Netan tapauksessa ei, lääkärit eivät ole tienneet.

     • Syövän vaaratekijät voidaan jakaa karkeasti seuraaviin luokkiin:
      biologiset tai sisäiset tekijät, kuten ikä, sukupuoli, periytyvät geenivirheet ja ihotyyppi
      ympäristön altisteet, kuten radon- ja UV-säteily sekä pienhiukkaset
      työperäiset vaaratekijät eli karsinogeenit, kuten monet kemikaalit, radioaktiiviset materiaalit ja asbesti
      elintapoihin liittyvät tekijät

    • Älä Olli ole noin huonolla tuulella.

   • Syöpäsolut huolehtivat omasta energiansaannistaan, voit olla varma siitä. Sen takia ihminen tyypillisesti myös laihtuu syöpää sairastaessaan: syöpäsolukko voi käyttää huomattavan suuren osan energiasta, mitä kroppa saa. Eli valitettavasti syöpäsolukko on tässä nokkimisjärjestyksessä kärkipäässä.

   • rokottamaton aikuisväestö on edelleen altis HPV-tartunnoille. Rokotteen rinnalla tupakoimattomuus ja kondomin käyttö on tärkeää

  • Mitä enemmän mättöä ja valkoista höttöä niin suolisto jumittaa

  • Hei,

   Kiitos blogista! En tiedä onko muilla kommentoijilla tätä ongelmaa (?), mutta näyttäisi että olisin tykännyt melkein kaikkien kommenteista kommenttiosiossa, vaikka en ole! Pahoittelen! Missähän vika?

   • Sama ongelma: minullakin näyttää, että olisin tykännyt monista kommenteista yhden jos toisen kirjoituksen yhteydessä, vaikka en ole.

  • Paastoamiseen saatta kyllä ihan oikeasti liittyä ainakin syöpää ehkäiseviä hyötyjä, tsekatkaa solujen autofagia. Ja jossain rottakokeissa paasto on vaikuttanut edullisesti terveisiin soluihin, mutta heikentävästi syöpäsoluihin. Ja kyllä liian sokerin haitat ihan yleisesti terveydelle ovat tiedossa.

   • Valkoisessa sokerissa ei ole lainkaan vitamiineja, hivenaineita, antioksidantteja, fytoravinteita, välttämättömiä rasvahappoja…
    Se ryövää vitamiineja elimistöstä.
    Lisäksi se aiheuttaa riippuvuutta ja vielä voimakkaammin kuin kokaiini.

    On eri asia syödä kasviksia, marjoja ja hedelmiä, jotka ovat mm. hiilihydraattien lähteitä,
    kuin turhakalorista valkoista sokeria.

  • Kantsiiko kaikki kaksilahkeiset naida? Vaarallista – ottakaa opiksi. EI

   Kannattaako sokeria ja punaista lihaa syödä? EI

   • Lisään vielä ylläolevaan kommenttiini, että meitä kaikkia kaksilahkeisia ei kannata naida, emme olla aviomiesmatskua kaikki, koska osa meistä miehistä on vaarallisia!

  • Paastoamisella on todettu olevan terveysvaikutuksia, mutta siihen en osaa ottaa kantaa, ehkäiseekö se syöpää. Jotkut väittää pakurikäävän parantavan syövän, mutta se on höpö höpö puhetta. Syöpään auttaa vain tutkitut lääketieteelliset hoidot. Syöpiä ei voi ehkäistä. Altistumme kaikki myös säteilylle, mikä aiheuttaa geenitasolla mutaatioita. Minä ja sinä – me kaikki – voimme saada syövän.

   • Syöpä pitää torjua ennen kuin sen saa. Jos polttaa auringossa itsensä ja syö itselleen suolistosyövän ja nai paljaalla risking kasvaa

    • Jos tuon ylläolevan kommentin kirjoittajan kanssa naisi paljaana niin HPV olisi pienin murhe…. C-hepatiitti todennäköisin.

     • Ei kannata tupakkia vetää eikä viinaa. Mennäänkö luostariin kasvissyöjiksi

  • Syöpä on jokaisen sairastuneen oma valinta

Comments are closed.