Elämä on
Kuunneltuja kirjoja

Kuunneltuja kirjoja

En ole lukenut / kuunnellut fiktiivisiä kirjoja sen jälkeen, kun sain syöpädiagnoosin. Jostain syystä ei vaan kiinnosta. Pitkään minulla ei ollut edes keskittymiskykyä, mutta vaikka nyt alkaa pikkuhiljaa keskittymiskykyä olemaan, kiinnostus puuttuu.

Sen sijaan minua on kiinnostanut itseni parantaminen. Henkisesti.

Toki syöpäkin saisi parantua, mutta sille en itse mitään voi, jos vaan yritän pitää itsestäni huolta.

Kun elämän rajallisuus konkretisoituu, aika ei enää riitä turhiin asioihin. Toki teen paljon turhaa. Olen mm. katsonut Netflixin realityohjelmia. Mutta niitä katson silloin, kun en jaksa muuta. Voin röhnöttää sohvalla ja laittaa aivot pois päältä. Ei tarvitse keskittyä. Katson mukamas jotain, mutta ihan sama, mitä siellä tapahtuu. Se on yksi ääripää.

Toinen ääripää on se, että haluan itselleni henkisesti paremman ja tasapainoisemman olon vielä niin kauan, kun olen elossa. Haluan olla parempi ja tasapainoisempi ympärilläni oleville ihmisille.

Toisaalta asiaa voi ajatella niinkin päin, että myöhäistä se enää on. Minkä takia nähdä sitä vaivaa, kun elämä on muutenkin jo ohi. Mutta minulla on aina ollut elämän päätavoitteena mielenrauha. Itseni parantaminen tuo mielenrauhaa. Varsinkin tässä elämäntilanteessa sille on todellinen kysyntä.

Joten olen lukenut tiedelehtiä, katsonut opettavaisia Ted talkeja ja kuunnellut maailmankuvaani laajentavia kirjoja.

Caroline Criado-Perez – Invisible Women

Angela Saini – Inferior

Bill Bryson – The Body

Harriet Lerner – Who Won’t You Apologize?

Harriet Lerner – The Dance of Anger

0