Kuinka yhdistää elämä ja syöpä
Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – Vk 29 – Asioiden hoitaminen ja sosiaalisuus

Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – Vk 29 – Asioiden hoitaminen ja sosiaalisuus

Toinen asia, mitä ei jaksa on sosiaalisuus. Ylipäätään liikkuminen tai asioiden hoitaminen.

Joku päivä Pasi ehdotti, että kävisimme hänen lapsuudenystävänsä luona kahvilla. Olimme siihen mennessä jo käyneet kävelyllä ja kaupassa ja kello lähenteli kolmea. Pasi ehdotti, että söisimme ja menisimme perheen luokse neljän jälkeen. Minä totesin, että en jaksa. Olin sen päivän aikana jo ehtinyt tehdä aivan liikaa asioita. En todellakaan jaksa enää klo 16 jälkeen jatkaa päivää parilla tunnilla. Jos sen teen, joudun repimään siihen vaadittavan energian stressihormoneista kortisolista ja adrenaliinista. Jos sen tekisin, kävisin ylikierroksilla koko loppuillan, enkä saisi unta.

Olin tehnyt päivän aikana jo niin paljon, etten jaksanut enää enempää.

Kun suunnittelen kalenteriani ja aikataulujani, yritän rytmittää asiat siten, että minulla on kävelylenkin lisäksi vain yksi asia päivässä. Voin käydä kävelyllä ja verikokeessa, en muuta. Kävelyllä ja kaupassa, en muuta. Kävelyllä ja puhelu työterveyden kanssa, en muuta. Kävelyllä ja kylässä, en muuta.

Toki saatan joutua sekoittamaan päivän tekemisiin myös asioiden hoitamista: apteekkikäyntiä, kaupassakäyntiä tai muuta vastaavaa.

Monina päivinä Feeliasta tilattujen valmisruokien lämmittäminen tuntuu liian työläältä. En jaksa kaataa ruokaa pussista vuokaan ja laittaa vuokaa uuniin. Se on liian suuri askare. itsestä se tuntuu jo suorastaan laiskuudelta, vaikka todellisuudessa voimavarat ovat vaan yksinkertaisesti niin vähissä.

Jopa sähköpotkulaudalla ajeleminen imee mehut. Vaikken muuta tee kuin seison paikallani, olen ajelu-kävelyiden jälkeen aivan poikki. Pitää hetki hengähtää. Tai vähän enemmänkin.

Olen huomannut, että nyt tämän hektisen elämänvaiheen saattelemana en enää reagoi puhelimeen tai someen tuleviin viesteihin. Puhelimeen tuleviin viesteihin reagoin pitkällä viiveellä, someen tulevia viestejä en ole jaksanut edes lukea. Ei vaan tunnu voimat riittävän. Pitäisi kyetä repimään jostain tarpeeksi energiaa sisäistää henkilön kirjoittama teksti, sekä vastata siihen. Tuntuu täysin ylivoimaiselta tehtävältä. Joten olen jättänyt reagoimisen sellaiselle ajankohdalle, kun energiaa taas riittää.

Jatkuu huomenna.

0