Kuinka yhdistää elämä ja syöpä
Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – Vk 29 – Ruokahaluttomuus

Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – Vk 29 – Ruokahaluttomuus

Ensimmäisen pembron jälkeen tuli muiden oireiden lisäksi vatsavaivat, vesi alkoi maistua pahalta, sekä kaiken lisäksi ruokahaluttomuus. Eikä vain ruokahaluttomuus, vaan nälän tunne katosi kokonaan. Kun minulla on nälkä, minulle tulee paha olo ja alkaa heikottaa. Vatsassa ei nälkää tunnu. Vatsa tuntuu koko ajan täydeltä. Joten ruokailu pitäisi osata hoitaa kellon mukaan. Mikä taas on vaikeaa, kun ei jaksa ajatella ruokaa, ei jaksa tehdä ruokaa, eikä kiinnosta syödä.

Se on vähän niinkuin minulle sanottaisiin, että meneppä lapioimaan hevosenpaskaa. Miksi menisin? En jaksa tehdä sitä, siitä ei ole minulle mitään iloa, minulla ei ole fiilistä tehdä sitä.

Toki hevosenpaskan lapioiminen ei pidä minua hengissä. Syöminen taas pitää. Joten olisi pakko syödä. Ja se pakko pahentaa tilannetta entisestään. Kukapa haluaa tehdä mitään, mikä on pakko tehdä. Motivaatio katoaa sillä sekunnilla, kun jostain vapaaehtoisesta tehdään pakollista.

Sinun on pakko opiskella ruotsinkieltä. No en varmasti opettele.

Vesikin on outo juttu. Sytostaattien aikaan se maistui kemikaaleilta ja myrkyiltä. Lähdevesi oli täysin juotavaa, mutta hanavesi aivan kamalaa. Nyt hanavesi maistuu liian makealta. Jotenkin väärältä. Ehkä hitusen mädäntyneeltä.

Minulla on jääkaapissa iso läjä 0,33 litran muovipulloja täytettynä vedellä, jotta minulla olisi koko ajan kylmää vettä saatavilla. Koska hanavesi kuitenkin maistuu ällöltä, olen ottanut Pasilta pari pulloa Olvin Päärynä Vichyä, kaatanut pullosta puolet tyhjään pulloon, ravistanut molempia rajusti ja jättänyt korkki auki kaappiin seisomaan. Kun Vichystä on hiilihapot kadonneet, kaadan pienen tilkan hapotonta Vichyä omaan hanavedellä täytettyyn pulloon.

Tällä tavoin saan veden maistumaan vähemmän ällöltä ja saan sentään juotua tarpeeksi. Ja viime aikoina vettä onkin kulunut. Minulla täytyy olla koko ajan vähinään yksi pieni pullo vettä mukana, pidemmille reissuille olen ottanut mukaan litran pullon.

On kuitenkin todella hankalaa, kun toisaalta janottaa kamalasti, mutta se, mitä janooni käytän, maistuu ällöltä, enkä halua sitä juoda.

Miten voi niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin vedestä, tulla näin iso ongelma?

Jatkuu ylihuomenna.

1

1 thought on “Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – Vk 29 – Ruokahaluttomuus

  • Olet oikealla asialla kun olet kertonut hoitovirheestä ja siinä, että lääkärit joutuisivat jotenkin vastuuseen tekemisistään. Oletko tietoinen, että voit tehdä AVI:iin valituksen lääkärien toiminnasta? Tämän linkin takaa paremmat ohjeet:
   https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/valvonta-ja-kantelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut

   Hoitovirhe sattui omalle kohdallenikin jo vuonna 2009 ja saman firman lääkäri oli asialla kuin Sinunkin tapauksessa. Mehiläisen silloinen lääketieteellinen johtaja myönsi hoitovirheen tapahtuneen ja kehotti tekemään valituksen Potilasvakuutuskeskukseen. Korppi ei korpin silmää noki ja siitä tulos nolla. Voimat eivät enää riittäneet jatkovalitukseen, vaikka harmitti todella vietävästi, että lääkäri tekee leikkauksen, jolla ei ole mitään tekemistä vamman kanssa, mikä vuotta myöhemmin kävi ilmi! Sattuneista syistä kesti kolme vuotta, ennen kuin asia tuli vihdoin korjatuksi ammattitaitoisen lääkärin toimesta.

   Itse asiassa rahallista korvausta tärkeämpänä pidin sitä, että lääkäri olisi saanut vähintäänkin jonkinlaisen huomautuksen virheestään, mutta PVK ei niitä jaa, eikä ole jakanut. Vuosia myöhemmin kun kuvioihin tuli AVI:t ja niiden toimintaa kuvailtiin, niin kävi ilmi, että AVI:iin voi tehdä valituksen lääkärien toimista. Valitettavasti oma tapaukseni oli jo kyllä mennyt siinä vaiheessa vanhaksi.

Comments are closed.