Ajatuksia
Kyllä mä taidan aika paljon mielipahaa tuottaa eräälle konsernille

Kyllä mä taidan aika paljon mielipahaa tuottaa eräälle konsernille

Torstaina 7.10. julkaisin ensin LinkedInissä ja sitten täällä postauksen siitä, miten meillä työnantaja mainostaa itseään ja miten he ovat reagoineet minuun. Mainosvideo poistui yllättävän äkkiä Youtubesta, mutta onneksi ainakin noin 27 000 ihmistä ehti nähdä pelkästään LinkeddInissä postaukseni ennen videon poistamista.

Se herätti hyvinkin paljon keskustelua, josta mikään ei ollut työnantajalleni positiivista.

Minä aloin pohtia sitä, millainen palaveri on pidetty, kun postaukseni julkaisin. Siellä on paniikissa mietitty, miten saisivat korjattua tilanteen. Paniikkiratkaisuna sitten päätetty poistaa koko video, aivan kuin se korjaisi jotain.

Tämä sai minut siten pohtimaan

Sitä, kuinka itsepäisiä olemme tahoillamme. Minä olen päättänyt, etten päästä työnantajaani kuin koira veräjästä. He ovat olleet asiattomia ja minä hieron sitä heidän naamaansa ihan viimeiseen asti. Eikä sekään riitä. Tulen hieromaan sitä heidän naamaansa ihan heidän omien nimiensä kera, jos en hengissä pysy.

He alkoivat aikanaan potkia minua päähän, kun ajattelivat minun olevan heikko. Helppo uhri. Ajattelivat pääsevänsä minusta eroon ihan tuosta noin vaan.

Sitten minä laitoin kampoihin. He potkivat vähän kovempaa. Minä puolustauduin lisää. He ottivat avuksi pesäpallomailat ja pari ronskimpaa kaveria. Minä puolustauduin edelleen. He pitivät linjansa.

Hyvinkin äkkiä he ovat tajunneet sen, että minä en ole antamassa periksi. Mutta koska kyseessä on arvovaltakysymys, he eivät voineet enää perääntyä. He kyllä tiesivät toimineensa väärin, he tiesivät pahentavansa tilannetta joka kerta, kun minua potkivat, mutteivät silti voineet enää perääntyä.

Koska arvovalta.

Heidän arvovaltansa olisi kärsinyt.

Heidän pitää todistaa ja näyttää sille seuraavalle uhrille, että näin pitkälle he ovat valmiita menemään.

Missä tahansa vaiheessa

He olisivat voineet ottaa järjen käteen ja alkaa korjaamaan tilannetta. He olisivat voineet pahoitella tilannetta ja ottaa vastuun käytöksestään. He olisivat voineet pyytää minulta anteeksi ja anella, että sovin tämän ”riidan” heidän kanssaan. Meidän kaikkien eduksi.

Mutta ei. He eivät sitä tehneet, eivätkä tehneet mitään muutakaan sellaista, joka osottaisi heidän olevan ihmisiä.

Kuten vaikka sanoa: ”Olemme pahoillamme, että olet kuolemassa.”

Järkevä tapa olisi ollut ottaa vastuu. Käydä tämä asia minun kanssani läpi. Julkisesti kertoa, että näin tässä pääsi käymään. Vituiksihan tämä meni, me mokattiin ihan tosi pahasti, mutta nyt me yritetään korjata tilanne.

Mutta ei.

Heidän mielestään järkevämpää on pitää pintansa ja toivoa, että tämä menee ohi. Toivoa, etten pudä lupaustani. Toivoa, että jos pidän lupaukseni, kukaan ei näe, eikä ketään kiinnosta.

Minä itse olen osoittanut heille useampaan otteeseen

Halukkuutta avata asiallinen keskustelu, jossa minua kohtaan ei enää hyökätä. Työnantaja ei ole vastannut näihin avauksiini. He ajattelevat olevansa voiton päällä. Eihän heillä tässä ole henki menossa.

Mitä he eivät tajunneet on se, että kuolemansairas herättää ihmisissä paljon enemmän empatiaa kuin suuri kasvoton firma, jonka toimintatapana ja yrityskulttuurina on potkia ihmisiä päähän.

Heidän onnensa on ollut se, että pidän tärkeämpänä puhua kohdunkaulansyövästä ja potilasvahingosta kuin heistä. Olen tarkoituksella puhunut julkisuudessa hoitovirheestä, en ole yrittänyt tuoda työnantajan toimintaa näihin keskusteluihin mukaan, koska en ole halunnut vesittää tätä tärkeää aihetta. Kuolemaan johtava hoitovirhe ja kuolemaan johtava kohdunkaulansyöpä ovat tärkeämpiä asioita. Niistä pitää puhua. Niistä on tärkeä puhua.

En sitä sano, ettenkö mielelläni kertoisi myös työnantajani toiminnasta julkisuudessa. Ehkäpä sen vielä teen. En tiedä, katsotaan, miten käy. Olen juuri kirjoittamassa elämästäni juttua erääseen lehteen. Katsotaan, mitä kaikkea siihen juttuun päätyy. Aiheena kun on minun elämäni, ei hoitovirhe.


87

87 thoughts on “Kyllä mä taidan aika paljon mielipahaa tuottaa eräälle konsernille

  • Sinun itkupotkuraivarit leimaa sinut mielenvikaiseksi pelkään. Apukin ymmärsi sensuroida sua. Ja vaikka käyttäisit loppuelämäsi kiljumiseen niin sinut unohdetaan hyvin nopeasti kuten muutkin kuolleet. Vain lähipiiri muistaa sinut. Vain lähipiirille sinulla on väliä.

   Tyhjät tynnyrit kolisee eniten.

   • ”Sinun itkupotkuraivarit leimaa sinut mielenvikaiseksi pelkään. Apukin ymmärsi sensuroida sua. Ja vaikka käyttäisit loppuelämäsi kiljumiseen niin sinut” Mikä ihme sinut sai julkaisemaan jotain näin tylyä Netalle. Kertoo sinusta paljon, jota me Netan seuraajat emme todellakaan halua lukea. Jätä jatkossa kommentoimasta, kun sinulla on noin paha olo itsesi kanssa. Ja HÄPEÄ!
    Voimia Netta ♥️

    • Kiitos paljon Katariina. 💜
     Tuo kommentti kertoo kaiken sen kirjoittajasta, kuten sanoitkin.

   • ”Sinun itkupotkuraivarit leimaa sinut mielenvikaiseksi pelkään. Apukin ymmärsi sensuroida sua. Ja vaikka käyttäisit loppuelämäsi kiljumiseen niin sinut unohdetaan hyvin nopeasti kuten muutkin kuolleet.”

    Taidat olla joku Netan työpaikkakiusaaja tai joku muu katkera. Annan sulle vinkin: älä lue Netan blogia, jos hänen ajatukset sinua häiritsevät ja mene terapiaan käsittelemään pahaa oloasi. Kertoo paljon itsestäsi tällainen avautuminen täällä. Netalla on paljon lukijoita, jotka haluavat hänelle vain hyvää❤️

    • Kiitos 💜
     Olen kanssasi samaa mieltä. Asioista voidaan keskustella ihmisiksi, tai sitten pahan olon voi purkaa sairaalassa kuolemassa olevalle ihmiselle.

   • Sun työnantajasi paistaa viestistä läpi niin kirkkaasti, että toivon entistä enemmän vakavia seurauksia Netan työnantajalle. Joka on siis sama kuin sun sun työnantaja.

   • Tarkoitatko sensuroimisella ehkä normaalia editointia? Kaikki tekstit editoidaan, eikä se ole sensuuria.

    • Sitäpä hän taitaa juurikin tarkoittaa. Tekstiä eeditoitiin lopulta aika vähän ja kaikki editointi oli mielestäni aiheellista. Minulla on tapana rönsyillä, näin teksti pysyi koherentimpana.

   • Netta on kaikkea muuta kuin mielenvikainen. Nyt on tullu kyllä sellasta kommenttia tänä päivänä että saisivat olla hiljaa jos ei ole sen järkevämpää asiaa. Esim nimien julkaisuista. Pasi tietää varmasti missä mennään ja että ne julki tulee. Se on aika pientä siihen nähden jos se vie jonkun elämän.

    • Kiitos Katja. 💜 Pasi on ollut kuulemassa jotain keskusteluja, kuten olen kirjoittanutkin.
     Toki on helppo syyttää mielenvikaiseksi, jotta saisi turvattua oman selustan.
     Olen mielenvikainen, kun olen käyttänyt voimiani näihin typeriin kommentteihin vastaamiseen.

   • Apu julkaisi sen, minkä kirjoitin. Yhdessä teimme editointia, mistä olin kiitollinen, koska kirjoittaja en ole ja minulla on paha tapa rönsyillä. Apun tuottaja piti mnut hyvin aiheessa, eikä sensuroinut. Eikä poistanut puolia tekstistä, kuten kirjoittaessani epäilin.
    En odota kenenkään muun kuin lähipiirini muistavan minua. Heille minä olen ollut tärkeä, muille vain ohikulkeva kirjoittaja netissä.
    Kommenttisi kertoo sinusta niin paljon enemmän kuin minusta.
    Kaikkea hyvää sinulle.

   • shame on you! million times!

   • Joopa joo, tämän blogin julkinen ulostulo kaikista tempuistanne taitaakin olla ihan ansaittua.

  • Hei Netta. Olen runoilija ja seurannut kirjoituksiasi Linkkarin puolella. Kirjoitin tekstiesi ja omien henkeä uhkaavien sairauksieni inspiroimana seuraavan runon, toivottavasti et pahastu.

   Vapaapudotus

   pitelee kiinni kynsin ja hampain
   ja se on vain puoliksi kielikuva
   sormenpäistä menee tunto
   veri ei kierrä, mutta irtikään
   ei voi päästää: pudota voi
   vain yhteen suuntaan

   jos pyytäisi/lepyttelisi/huutoitkisi
   uhraisi mitä niille nyt uhrataan
   jos vielä olisi jotain
   Jumalauta on rukous jossa on kaikki
   kaipa J voi kirjoittaa omat sääntönsä
   tai muuten missään ei ole tolkkua

   (ehkä ei ole)

   vaiheet ovat suuttumus, kaupankäynti
   vittu, vittu ja /vittu/
   viimeinen on pisin
   koska sen kohdalla aika pysähtyy
   tai ainakin niin voi toivoa
   aika on subjektiivista ja ”vittu”
   pitää sisällään loputtoman rakkauden
   ja maailmankaikkeuden rakenteen
   vapaapudotuksessa ei ole vapautta
   mutta kiveksikään ei pysty muuttumaan

  • Miksi et kerro omaa osuuttasi työpaikalla vaikuttaviin tapahtumiin? En mieti nyt sitä mikä tilanteesi on sairaudesta johtuen, vaan kommentoin tätä työpaikka-asiaa. Miksi et kerro sitä kuinka paha työpaikkakiusaaja itse olet ollut jo ennen sairastumistasi näihin päiviin saakka? Miksi et kerro sitä, kuinka jengi on joutunut jäämään työpaikallasi saikulle kiusaamisesi vuoksi? Miksi et kerro sitä, että kaiken tämän kiusaamisen sinä olet aloittanut ja syöpädiagnoosin jälkeen uhriuduit? Kerroit hyvin itsekin tuossa tekstissä, kuinka syöpäsairas saa kaiken empatian. Käytät sitä nyt törkeästi hyväksesi. Hieno oivallus hyödyntää syöpääsi tässä asiassa. Itse käyttäisin viimeiset hetkeni ihan jollain muulla tavalla, kun kirjoittelemalla työnantajastani, mutta jokainen tavallaan. Tämäkin kertoo aika paljon sinusta…

   • Pitäiskö Henski sinun kertoa läheisillesi, millaista tekstiä suollat syöpäsairaalle naiselle? Tuskin osaat edes hävetä.

    • Kiitos.
     Henskin kommentti on täysin absurdi, mutta tätä tämä nettiaika on. Suolletaan mitä lie ilmam totuuden häivää.
     Oletan Henskin olevan kiusaajani kavereita, kuten ensimmäinenkin kommentoija.

   • Tuo Henskin kommentti kertoo paljon tuon kyseisen työpaikan ”arvoista”. En haluaisi itse työskennellä noin toksisessa firmassa ja onneksi ei tarvitsekaan. Firman nimi on jo tiedossa, niin tietää välttää. Sairas yrityskulttuuri, kun pitää kiusata syöpäsairasta ihmistä.

    • Näistä arvoista ole puhunut yritysjohdolle ja yrttänyt, että arvot ja prosessit tuotaisiin samalle tasolle, jolla yritys niitä mainostaa. Ikävä kyllä yritykseni asialliseen keskusteluun torpattiin täysin, uudestaan ja uudestaan.

   • Työnantaja ei puolustaudu nyt juuri siitä syystä, että se näyttäisi epäkunnioittavalta kuolemansairasta kohtaan. Anteeksipyyntöön työnantajalla ei ikävä kyllä ole syytä, vaikka monet täällä niin haluavat uskoa. Tilanne on aivan päinvastoin, kuten Henski kirjoittaa.

    • Kaivatte kommenteillanne vain syvempää kuoppaa Netan työnantajalle. Käytte joukolla heikoimman päälle. Koska näillä esittämillänne syytöksillä ei loppujen lopuksi ole mitään tekemistä sen kanssa, miten työnantaja päätti toimia Netan sairastuttua ja ennen kaikkea miten tämä toimintanne vaikutti Nettaan. Jos Netta onkin ollut hankala, tai ”kiusannut” työpaikalla, käytiinkö näistä asioista Netan ja osapuolien kanssa keskustelu? Entä otettiinko huomioon, että asperger-henkilö voi olla sosiaalisesti hyvin kömpelö? Koko hässäkkän selvittäminen olisi ollut työnantajan VELVOLLISUUS, ei oikeutus potkia päähän tilaisuuden tullen. Mulkut.

     • Olet oikeassa. Minä kerroin kiusaajalleni aspergeristäni, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin ja että ne voitaisiin selvittää ja ratkoa asiallisesti.
      Olet oikeassa siinäkin, että TAn olisi pitänyt toimia toisin minun sairastuttuani ja niin monessa muussakin vaiheessa.
      Työnantaja ei ole toiminut osaltani asiallisesti, vaikka olisin ollut tässä se ongelma, koska minun kanssani ei keskusteltu missään vaiheessa. Minua syytettiin, minulle ei kerrottu mistä minua syytetään. Sen sijaan minua potkittiin päähän, vaikka sairauteni oli kaikkien tiedossa.

     • Turhat sovitaan aina pois. 5”tyoelämä on sellaista. Ei työ ole hoito koti. Tulos tai ulos

    • Sinulla lienee myös todisteet, joilla näyttää toteen kaikki tämä?

   • Henskin kirjoitus herättää kyllä paljon kysymyksiä. Nyt on asioiden kulusta toisen osapuolen kertomus, joka pureskelematta niellään. Koska syöpä – ja se on todella ikävä asia, voimia Netta! En tietenkään voi sanoa ettäkö asia ei voi näin olla, mutta yhtä hyvin voi olla olemattakin. Voi olla että toinen osapuoli on patologinen narsisti, mutta kumpi? Vaiko molemmat? En jaksa uskoa että Henskin kirjoitus olisi tuulesta temmattu.

   • Ketähän Henski olisin kiusannut täällä Oulussa yksin töitä tehneenä? Itseäni?
    Kukahan on joutunut minun vuokseni jäämään saikulle, kun olen täällä yksin tehnyt töitä? Minä?
    Sain syöpädiagnoosin puoli vuotta siitä, kun siirryin SCn tehtäviin ja sitä ennen kukaan ei ollut jäänyt saikulle. Sen sijaan minun kiusaajani oli aloittanut kiusaamisen.
    Varmaan sinun kannattaisi tarkistaa faktat. Minulle on todistusaineistoa. Missä sinun todistusaineistosi on?

    Hyvä yritys, mutta tässä kohtaa meni jokainen kohta pieleen.

    • Kukaan meistä ei ole täydellinen ja jokainen varmasti tekee ja on tehnyt elämässään virheitä. Kun noin avoimesti kerroit ja haukuit työnantajasi, niin en pystynyt olla kommentoimatta ja kysymättä siitä, miksi et tuo julki omia tekojasi. Olisi reilua kertoa myös mitä itse olet tehnyt ja aiheuttanut työyhteisössäsi, sillä totuus ei ole tuo mitä kerrot, tiedät sen itsekin. Minusta tuntui niin väärältä, kun kirjoitat sellaista mitä kirjoitat, etkä kerro koko totuutta. Siksi kommentoin. Ja tiedoksi, minä en työskentele tuossa firmassa. Kaikesta huolimatta, toivon sinulle rauhaa ja niin hyvää loppuelämää kuin se vaan näissä olosuhteissa voi mahdollista olla. Olen surullinen kohtalostasi, enkä edelleenkään kenellekään tuollaista loppuelämää toivoisi. Toivottavasti osaat loppuajastasi keskittyä myös kaikkeen hyvään ja positiiviseen mitä elämässäsi on/on ollut.

    • 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤔🤔

  • Mitä törkeää sinä suollat ulos Henski!!!. Ainakin se tuli selväksi, että sinä olet yksi kiusaaja pahemmasta päästä (liekö olet Netan esihenkilö tai yrityksen HR) Sinulla on paha olo itsesi kanssa ja ei ole yhtään epäselvää miksi. Vahva suositus HAKEUDU HOITOON Henski.

  • Kai jokainen sen ymmärtää, että asioissa on aina kaksi puolta ja riitaan tarvitaan aina kaksi. Ei syöpäsairaalla ole mitään etuoikeuksia valehtelulle ja samoin myös syöpäsairaalla on vastuu asioista. Ihmettelin täällä ääneen sitä, miksi hän ei kerro omista virheistää ja teoistaan, vaan uhriutuu koska syöpä. En minä hänelle tuollaista kohtaloa olisi toivonut, en kenellekään. Mutta kai täällä muutkin saa avata suunta ja kertoa totuuden.

   • Henski taitaa olla johdon mielistelijä. Työelämä on eräänlainen alisterakennelma, jossa on pakko nöyrtyä mielistelemään hierarkiassa ylempiä tai oma asema alisterakennelmassa kärsii. Mulla on onneksi oma tahto alisterakennelmista huolimatta ja henkilöstökemioista viis, olisin aina heikomman puolella.

    • Henski lienee niitä ihmisiä, jotka viettävät aikaa kiusaajani kanssa. Hänellä on töissä omat kaverinsa, joiden kanssa paljuilee vapaa-ajalla ja haukkuu työkavereita selän takana.

   • Eli toisinsanoen puhut faktana asioista joista et mitään tiedä? Oletuksia vain?

    • Juurikin niin. Henski kertoo jotain aivan omaa tarinaansa, jossa ei ole päätä eikä häntää.

   • Riitaan riittää yksi, yhteistyöhön ja sopuun tarvitaan kaksi.

    • Olet aivan oikeassa.
     Yhteistyötä ja sopua olen peräänkuuluttanut jo reilusti yli vuoden…

   • Henski, kuten olen todennut: minulla on todistusaineisto. Missä sinun todisteesi ovat?
    Toki jokaisella tarinalla on kaksi puolta, mutta minä en ole saanut kuulla työnantajani tai kiusaajani puolta. Sen sijaan minä olen heille kertonut oman puoleni. On erikoista, etten saa nähdä minusta tehtyä häirintäsyytettä. Miksi en? Minä olen halunnut sen nähdä, jotta tietäisin, mitä olen kiusaajani mielestä tehnyt väärin ja miten voisin asian korjata. Syöpäsairaudestani huolimatta. Minä tarjosin kiusaajalleni apua ja tukea, syöpäsairaudestani huolimatta. Miksi em saa tietää, mistä minua syytetään?

   • 🙈🙉🙊

  • . Liittokin oli sitä mieltä että työnantaja on oikeassa kun ei korvaa lotkauttanut väitteille. Syöpä ei aiheuta parempia oikeuksia kuten ei muut ma’am taudit.

   • Voi miten naiivi olet. Voi kun aina asiat toimisi kuten pitää.

   • Liitto on ollut mukana koko ajan. Ikävä kyllä asiat ovat monimutkaisia ja ne on pyritty hoitamaan tietyin tavoin. Itse toki olisin toivonut aggressiivisempaa otetta, mutta ymmärrän liiton kannan siitä, ettei voida lähtä soitellen sotaan. Yhtä lailla AVIn kädet ovat sidotut, koska työnantaja on tiennyt, millä tavoin toimia, ettei liitto tai AVI voi tilanteeseen puuttua.

  • Alussa kun blogia luin, olin kauhissani millainen työnantaja tekee näin! Pidemmälle kun lukee, tulisi jokaisella edes pikku riikkinen herätyskello soida. Miten ihmisellä voi olla kaikkien kanssa huonot välit, oman siskon, veljen, työnantajan jne jne. Hän kieltää työnantajaa ottamasta yhteyttä, sit kokee kiusaamiseksi, kun työnantaja ei ota yhteyttä! Voi elämän kevät! Ei luovuta työnantajan omaisuutta, kumman puolelta tämä sit loppupelissä on kiusaamista. Kiva, että Henski täällä on uskaltanut kertoa toisen osapuolen näkemystä asiasta, vaikkakin hyvin vähän, kerrottavaa varmasti riittäisi. Asioilla kun on aina kaksi osapuolta. Keskity Netta positiivisiin asioihin elämäsi loppuaika, tuo katkeruutesi ja vihanpito ei varmasti oloasi helpota! Olen todella harmissani saitautesi tilanteesta ja toivon ihmeitä tapahtuvaksi. Hyvää vointia sinulle Netta!

   • Sisälukutaitosi taitaa olla melkoisen kehno, jos nuo on ne pointit jotka sisäistit.

   • Sellaistakin tapahtuu, että ihminen saa siipeensä monella rintamalla olematta itse pääsyy.

    • Täysin totta. Ikävä kyllä. Monesti se sitten näyttää siltä, että kyseisen ihmisen pitää olla se syyllinen.
     Toki itsekin olen valinnut huonoja reittejä uudelleen ja uudelleen, mutta olen yrittänyt teksteissäni kertoa, miksi. Syy on huonossa omanarvontunnossa, ei siinä, että minä olisin paha ihminen.

   • Perhesuhteet ovat hankalia, toki olen itsekin mieittinyt, miksi minun perhesuhteeni ovat niin hankalia. Osin johtuu Aspergeristani, mutta paljon johtuu myös siitä, että olemme hyvinkin omapäisiä persoonia. Näistä asioista olisin halunnut kirjoittaa paljon enemmänkin, mutten ole sitä tehnyt perheenjäsenteni suojelemiseksi.

    Olet lukenut tekstit hieman väärin. Luovutin kaikki työnantajan pyytämät asiat siitä huolimatta, etten sitä itse pystynyt tekemään. Pasi teki sen puolestani. Ja siitä huolimatta, että TA tässäkin kohtaa vaati, sen sijaan, että olisi asiallisesti pyytänyt. Henskin näkemys ei ole toinen osapuoli näkemyksestä, sillä Henskin sanoissa ei ollut mitään totuuden perääkään. Toki se, että uskot Henskin sanaa, kertoo taas sinusta paljon. Harmillista, miten helposti kiusaajien ja trollien sana otetaan todesta.

  • Jäin miettimään Henskin kommenttia. Onhan mahdollista, että Nettakaan ei ole täydellinen ihminen ja on voinut tehdä virheitä. Ehkä aspergerista johtuen on tullut pahojakin väärinkäsityksiä sosiaalisissa suhteissa. Voi olla, että hänet on esim. tulkittu pahasti väärin (tai hän itse on tehnyt erheellisen tulkinnan) ja tämä on aiheuttanut jonkinlaisen kierteen, jos vastapuoleltakin puuttuu pelisilmä (kuten vahvasti vaikuttaa). On totta myös, että me ihmiset olemme joskus sokeita omille virheillemme.

   Kuitenkin vaikuttaa siltä, että Netta on yrittänyt ojentaa sovinnon kättä useaan kertaan ja halunnut selvittää asiat. Mutta toinen osapuoli ei ole suostunut. Tiedämme sen siitä miten tulehtuneeksi tilanne on päässyt eskaloitumaan.

   Itse olisin varmaan lähtenyt lätkimään jo ajat sitten ko. firmasta ja olisin mieluummin jäänyt saikulle kuin työskennellut kyseisen henkilön alaisena. Mutta Netta on Netta ja minä olen minä.

   Toivoisin kuitenki, että Netta löytäisi rauhan ja pääsisi näiden kamaluuksien (työpaikkakiusaaminen ja hoitovirheet) aiheuttamasta katkeruudesta ja vihasta eroon. Pystyisi antamaan anteeksi. Anteeksianto olisi ”paras kosto” (verratkaa ”Maailman onnellisin mies” Eddie Jaku, Hesarissa oli juttua hänestä. Pistin itsekin kirjan tilaukseen.)

   • Olet oikeassa. En ole täydellinen, enkä väitä sitä olevani. Kiusaajalleni kerroin heti alussa Aspergeristani siksi, että hän ymmärtäisi minua paremmin. Koska tiesin, että ryhmässä töitä tehdessäni minut tulkitaan helposti väärin. Aiemmin tein töitä yksin, silloin arvostelijani olivat asiakkaitani. Heiltä sain aina hyvää palautetta.
    Kiusaajani olisi pitänyt koulutuksensa puolesta ymmärtää Aspergeiuteni. Olin pyytänyt häntä juttelemaan kanssani, kun tulkkintaongelmia tulisi.

    Olet oikeassa, että yritin ratkaista ongelmaa sovinnossa heti alusta alkaen. Yritin sitä vielä senkin jälkeen, kun minua vaadittiin tekemään töitä sairauslomalla, kielloistani huolimatta.

    Olisin lähteenyt lätkimään, mutta oikeudentuntoni ei sallinut sitä. En voinut antaa seuraavalle ihmiselle käydä samanlailla. Yiritn epätoivoisesti, ettei tällainen voisi tapahtua seuraavalle, mutta ikävä kylä epäonnistuin surkeasti. Tein todella typerästi itseäni kohtaan.

    Mutta näillä mennään, toivottavasti joku toinen osaa toimia paremmin. 🙂

  • Julkiset lynkkaajat ovat kyllä mitä alinta kastia. Sovintoa ei saa aikaan toisia kivittämällä. Ja netissä on paljon paskaa. Niin tämäkin päivitys, ehtaa sontaa näyttää olevan.

   Tämä saa miettimään että onko muukaan totta? Liioitellaanko myös muuta tilannetta. Netissä on helppo valehdella

  • Ricardoko se siellä taas kirjoittelee vai ketä näitä oli??

  • Kuka nyt kiusaa ketä ? Epäuskottava tilitys. Kuin lastentarhalaisten ja pikkukoululaisten suusta.

   • Olen pyytänyt nähtäväkseni työnantajalta perusteet siitä, miksi minä olisin ollut kiusaaja, kuten he väittävät, mutten ole saanut minkäänlaisia perusteita heidän väitteilleen. Erikoista, että TA sanoo minun olevan syyllinen johonkin, muttei kerro mihin. Minulla on todisteet ja olen kertonut, mistä TAta syytän.

  • Hei, mielestäni aiheutat aivan liian vähän harmia esimiehillesi. Koska. He olisivat voineet milloin tahansa lopettaa tämän. He itse valitsivat omalla toiminnallaan, mitä haluavat sinun tekevän. He itse painostivat sinut puolustautumaan, johon sinulla on oikeus. Johon jokaisella on oikeus. Heidän epäonnekseen, olet älykäs ja osaava ja kirjallisesti taitava. Suurella sydämellä ja rakkaudella, tee mitä täytyy ja voit. oikeus on sinun puolellasi Netta!
   Lämmin kiitos että taistelet. Niin moni pelkää ja vaikenee painostuksen alle.

   • Kiitos Lili 💜💜💜
    ”He olisivat voineet milloin tahansa lopettaa tämän.”
    Olet niin oikeassa. He olsivat milloin tahansa voineet osoittaa edes hitusen inhimillisyttä, mitä he eivät ole tehneet.
    Toivon, että muut saavat voimia ja rohkeutta omiin taistaluihinsa.

  • Eiköhän tässä tilanteessa ole työpaikalla vain parempi pysyä poissa täältä kommentoimasta ja häiritsemästä, pilaamasta edes jotain rauhaa. Älkää kehdatko viedä Netalta voimia ENÄÄ Yhtään enempää. Olkaa pliis hiljaa.

  • Totuus tulee ilmi tavalla tai toisella.
   Aivan sama.
   Ei ole kenenkään meidän tehtävä ketään tuomita.
   Minä haluan osoittaa Netalle että haluan tukea edes ajatuksillani hänen taisteluaan tappavan taudin kanssa.
   Hienoa että kerrot ja jaat kokemuksiasi ja ajatuksiasi.
   Annetaan tukea, Ei tuomita ❤️

  • Toivon Netta sinulle rauhaa, anteeksiantavaa ja armollista mieltä muita ihmisiä kohtaan. Toivon, että saisit elää loppuelämäsi vailla vihaa ja katkeruutta, nauttien läheisistä ihmisistä ympärilläsi, ajatellen ja muistellen mieluummin niitä ihania ja hyviä hetkiä mitä elämässäsi olet saanut kokea. Ymmärrän tunteitasi, mutta vihalla ja katkeruudella ei voita mitään, vapaudu niistä.
   Toivon sinulle paljon voimia ❣️

  • I couldn’t comment on the next post somehow. It gives 404. You should totally give out all the names. Who are they to keep you from doing so? They made mistakes, but you have no right to say who did this? Insane.
   Anyway, keep strong! Keep fighting. You are my hero!

  • Netta on kuolemansairas mutta ei hän uhriudu sairaudellaan työnantajaa vastaan. Olen lukenut näitä blogeja ja kuunnellut Netan podcastit ja minulle on muodostunut hänestä kuva että hän on pienestäpitäen joutunut kiusatuksi, se on kuin eräänlainen punainen lanka joka kulkee läpi Netan elämän. Ymmärrän tilanteen hyvin koska itselle on käynyt samoin. En ole kuoleman sairas mutta tiedän miltä tuntuu kun totuutta ei ole lapsuudesta lähtien sanottu kaikkien kuullen, on vain oma elämä todistuksena kiusaamisen kokemisesta ja Netta haluaa tässä oikeutta elämälleen kun se on vääjäämättä lipumassa pois. Voimia sinulle Netta. Älä välitä noista katkerista kommenteista, joita kehtaavat laittaa.

   • Aivan ihanasti sanottu Jani 💜 ja aivan ihanasti olet löytänyt tuon punaisen langan. Miten se on kulkenut mukana aina ja miten vasta nyt uskallan pistää kampohin ja ymmärrän oman arvoni. 💜

    • Täytyy sanoa, että nämä ’kommentit’ täällä vahvistaa sen, minkä Netta on työnantajasta kertonut. Hävytöntä tulla päätään aukomaan kuolemansairaan blogiin!! Täysin käsittämätöntä ja barbaarista käytöstä!

     Meitä seuraajia on paljon, joita Netan kohtalo koskettaa, ja jotka sydän syrjällään seuraa tilannetta ja toivoo parasta. Meitä, jotka emme juurikaan kirjoittele – paitsi sitten kun ei enää voi olla hiljaa.. 😁 Työnantajan kannattaisi tämä muistaa ja lopettaa kuoppansa kaivaminen viimeistään nyt.

     Voimia taisteluun Netta!

  • Mitä jos Laitettaisiin nämä katkerat kommentoijiat saman tilanteeseen kuin Netta. Kyllä siinä housunpuntti tutisisi muutamalla ihmisellä. Vihaksi käy nämä ihmiset jotka eivät yhtään osaa asettua toisen asemaan. Kommenteista näkee mistä puusta nämä raukat on veistetty. Ei kestäis tosipaikan tullen mitään.

   • Kiitos Jani 💜 Osuvasti sanottu ja omalla nimellä vielä. 💜

   • Minuakin suututtaa nuo tietyt kommentit, koska samaistun Nettaan niin voimakkaasti ja ihailen häntä. Itseäni kiusattiin töissä ja pahinta siinä oli, kun kukaan ei uskonut aluksi. Kiusaaja jäi onneksi kiinni itse teossaan haukkuessaan minua kaikkien kuullen käytävällä, mutta esimies oli puolueellinen: minut irtisanottiin laittomasti. Olisin voinut haastaa firman oikeuteen, mutta minut valtasi onnen tunne, kuin olisin vapautunut vankilasta. Mutta niinhän sen ei kuuluisi mennä, että kiusatun pitäisi luovuttaa. Jos minullakin olisi edes vähän Netan rohkeutta, kirjoittaisin epäoikeudenmukaisuuksista. Ehkäpä joskus teenkin, Netan inspiroimana. Tulisipa työpaikkakiusaamisesta me too -tyyppinen ilmiö. Tässä tuhansien surullisten tarinoiden maassa juttuja varmasti riittäisi.

  • Tsemppiä sinulle! Toivon hyviä voimia.

   Häpeän idioottien puolesta tätä kommenttikenttää.

  • Vaikka minulla olisi 100% todisteet että Netta valehtelee ja on itse suurin syypää työpaikkansa tapahtumiin – vaikka haluaisin huutaa kyseisen asian koko maailmalle, niin kyllä minussa sen verran empatiakykyä sisällä on että en saapuisi julistamaan asiaa hengenvaarassa olevan ihmisen oman kirjoituksen kommenteissa. Voi perkele miten hävytöntä touhua.

  • Tsemppii

   Kyllä se siitä sitten

Comments are closed.