Ajatuksia
Mihin törsäisin 12 400 euroa?

Mihin törsäisin 12 400 euroa?

Sain Potilasvakuutuskeskukselta tilapäisestä haitasta 12 400 euron kertakorvauksen.

Se olisi ehkä ollut ihan ok, jos se olisi ollut korvaus ensimmäisen vuoden ajalta. Mutta se oli korvaus kaikesta tilapäisestä haitasta.

Käytin siitä 4500 euroa asuntolainan lyhentämiseen. Sain maksettua mun valtion takaaman lainaosuuden pois. Nyt on jäljellä enää se isompi. Ja sitä onkin vähän enempi.

Sitten ostin sähköpotkulaudan. Se oli tähän mennessä ainut asia, johon olen törsännyt. Se maksoi 399,90 euroa.

Vaihtoehtoja

Joudun säästämään kyseisen summan elämiseen. Olen nyt sairauspäivärahan varassa ja aivan liian pien mulla tulee loppumaan sairauspäivärahapäivät kesken. Sen jälkeen putoan työmarkkinatuen varaan, ellen pääse työkyvyttömyyseläkkeelle. Joten säästän loppusumman ja yritän venyttää sen niin pitkälle kuin mahdollista.

Mutta olen pohtinut, jos en tarvitsisi tuota rahaa elämiseen, jos voisin törsätä sen mihin tahansa, mihin mä sen törsäisin?

Sen pitäisi olla jotain, mikä tuo mulle iloa. Sen pitäisi tuoda mulle iloa 12 400 euron edestä.

Ekana tulee mieleen auto. Mutta 12 400 eurolla ei saa hääviä autoa. Se olisi joku käytetty. Se ei toisi mulle iloa. Iloa tuova auto olisi 110 heppanen automaatti Fiesta. Tai Mustang Mach e.

Joten 12 400 euroa ei riittäisi iloa tuovaan autoon.

Tietokoneen päivitin juuri, joten se puoli on kunnossa. Se on tuonut mulle paljon iloa. Mutta maksoin sen omista palkkatuloistani.

85″ televisio voisi tuoda mulle iloa, mutta sitten jäisi vielä 10 000 euroa käytettäväksi.

Voisin ostaa sellaisen chopperin näköisen sähkömopon, mutta sittenkin olisi vielä 9000 euroa käytettävänä. Enkä mä tarvitse sellaista. Tuskin se toisi mulle 900 euron edestä iloa.

Voisin ostaa itselle jonkun hienon epressokahvimaatin. Mutta siitäkin jäisi edelleen 9000 euroa käytettäväksi. Enkä mä saisi siitä espressomaatista tonnin edestä iloa, joten sekin voidaan unohtaa.

Mulla on jo hyvä sänky, joten ei. Asunnossa on huonekalut kohdallaan, joten ei. Vaatteita tai krääsää en tarvitse enempää.

Entä iso timantti? Siihen kyllä saisi käytettyä koko summan, mutta iloitsisinko mä timantista 12 000 euron edestä? Lasinpalanen ajaa saman asian. En minä sitä eroa tunnista.

Tätä kirjoittaessani mulla yhtäkkiä lamppu syttyi päässä

Kamera: Voisin ostaa pari hyvää objektiivia ja uuden kameranrungon. Siihen saisi ihan kevyesti palamaan koko summan.

Mutta.. Mulla on jo hyvä kamera. En mä tarvi muuta kuin paremman tele-linssin. En mä kuvaa niin paljoa, että kannattaisi laittaa 12 400 euroa kameravermeisiin.

Jos laittaisin telkkarin ja objektiivin, mulla jäisi vielä 7500 euroa käyttämättä.

Tässä vaiheessa – jos olet tänne asti päätynyt – olet jo varmaan raivoissasi. Minkä hemmetin takia sä näitä asioita luettelet?

Tämän pitkän vatvomisen ja ajatusleikin perimmäinen syy oli se, että jumaleissön, enkö mä oikeasti halua elämässäni mitään? Olenko oikeasti niin tylsä, etten keksi, mihin törsäisin 12 400 euroa.

Kyllä olen.

7

7 thoughts on “Mihin törsäisin 12 400 euroa?

  • Rupee sijoittajaksi, tutustu ensin huolella ja sitte vasta sijoitat. Tulee mukava korkoa korolle ilmiö ja jonkun vuoden päästä on vara isompiin hankintoihin. Mutta ennen kuin sijoitat lue sijoituskirjallisuutta ja tutustu erilaisiin sijoituskohteisiin. Nykyisin parhaimmat sijoituskohteet ovat yleensä vähäkuluiset indeksirahastot ja ETF:ät.

   • Tarvitsen tuon rahan elämiseen, joten todellisuudessa en voi sitä käyttää yhtään mihinkään muuhun kuin juurikin siihen: elämiseen.
    Tässä elämäntilanteessa rahaa ei uskalla sitoa kiinni mihinkään, sillä aivan liian pian tulen putoamaan työmarkkinatuen varaan. Ylipäätään pitkän ajan sijoittaminen tuntuu täysin typerältä ajatukselta, koska ne kaikki rahat jäävät Pasille. Minä tarvitsen niitä vähiä rahoja nyt huomattavasti enempi kuin Pasi tulee tarvitsemaan minun kuoltuani. Rahastossa tai osakkeissa en saa tuosta summasta mitään iloa itselleni.
    Siitä saan jonkin verran iloa, että näen rahojen seisovan tililläni: mulla ei ole koskaan ollut näin paljoa rahaa, eikä koskaan tule olemaan näin paljoa rahaa.

    • Olisiko joku elämys, mistä olet aina haaveillut? Olisiko nyt aika toteuttaa se? Joku matka jonnekin, minne olet aina halunnut mennä? Tai muu elämys?

     • Alkukesästä kävin kuumailmapallolennolla, josta olin haaveillut koko ikäni. Vielä on mietinnässä, pitäisikö käydä lentämässä uudelleen ennen kuin kesä on ohi. Se oli niin hieno elämys. Ja se oli tässä niin lähellä, että sen jaksoi. Mihinkään kovin kauas kotoa ei jaksa lähtä, se rajoittaa aika paljon.

      • Kuulostaa upealle! Ehdottomasti eikun uudelleen vaan jos tykkäät. Nyt vain ilo irti kaikesta mikä tuottaa iloa ja onnea. Unohda kaikki muu ja nauti siitä, mikä tuottaa iloa ja onnea, jos haluat. Näin pyrkisin ite tekemään, mutta toki sivusta on aina helppo huudella. Oulussa on paljon kaikenlaista tekemistä, vinkkejä löytyy Tripadvisorista muun muassa ja sieltä vaikka valitsee ne mitkä kiinnostaa.

      • Olen kyllä yrittänyt muuttaa elämäntapani sellaiseksi, että teen kaikkia niitä asioita, jotka tuottavat iloa. Eniten olen yrittänyt keskittyä arjen iloihin: kaikkeen pieneen, josta on helppo saada iloa, eikä terveenä ole edes tajunnut iloita. Jotain vähän hölmöäkin pientä: tilasin itselleni t-paitoja, joissa on kissan kuvia, vaikken tarvitse t-paitoja. Mutta jos ei muuta, voin pitää kissapaitoja kotona ollessani ja tuntea itseni vielä enemmän hulluksi kissanaiseksi. 😁
       Suurin ilo arjessa on ollut se, että olen jaksanut käydä joka päivä kävelemässä ja nauttimassa kesästä. Eilen huomasin puiden alkaneen kellastua. Oulussa käy näin joka vuosi. Heti kun tulee elokuu, alkaa myös syksy. Joten ilo irti vielä viimeisistä aurinkoisista päivistä, ennen mustan synkkyyden alkamista. 😊

      • Ihana kuulla! Pienet ilot ovat parhaita. Suomi on kaunis maa ja siitä saa kyl paljon irti kuin vain kävelee ja ihmettelee. Syksy on kaunista aikaa myös kun kaikki hohtaa eri väreissä. Kissat ja kissapaidat on kyl ihan parhaita! 😁 Mulla oli kans joskus kissapaitoja. Sai laittaa aina just sen kissapaidan, jonka halus fiiliksen mukaan.

Comments are closed.