Elämä on
Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 1: Raha

Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 1: Raha

Minulle on sanottu uudestaan ja uudestaan, että minun pitäisi tehdä niitä asioita, joista nautin. Nähdä maailmaa, ostaa juttuja, tehdä asioita, tulla, mennä, iloita ja nauttia.

Periaatteessa tämä on erinomainen neuvo, jonka haluaisin toteuttaa.

Käytännössä taas se onkin vähän vaikeampi homma.

Jatkoa eiliseltä.

Syy 1: Raha

En ole koskaan ollut hyvätuloinen. Minulle on ollut aina tärkeämpää elämän laatu, ei raha. Vaikka rahalla saa paljon, sillä ei onnea saa. En ole koskaan halunnut sellaiseksi ihmiseksi, joka tekee töitä 80 tuntia viikossa ja tienaa valtavasti rahaa, josta ei koskaan ehdi nauttimaan, koska elämään ei mahdu mitään muuta kuin työ. En elä töitä tehdäkseni, vaan olen tehnyt töitä elääkseni.

Toki on vaikeampi elää, jos ei ole paljoa rahaa. Mutta olen tähän saakka tullut toimeen. Olen saavuttanut ne asiat, jotka minulle ovat olleet tärkeitä. Puoliso, kissat, oma asunto, oma auto, mielenrauha ja ystävät.

Tottakai on muitakin asioita, joita haluaisin, mutta nämä on ne perusasiat. Pärjään ilman omakotitaloa tai hienompaa autoa. Itseasiassa päätimme jättää omakotitalon ostamatta, koska pidimme siitä, kuinka taloudellisesti kevyt on asua tässä kerrostaloasunnossa, josta on jo yli puolet maksettu.

Nyt kun olen sairauslomalla ja saan Kelan sairauspäivärahaa, on ollut erittäin hyvä, ettemme koskaan ostaneet sitä omakotitaloa. Tällä hetkellä saan sairauspäivärahalla nippa nappa maksettua kaikki laskut. Yllätysmenoihin ei ole enää varaa. Esimerkiksi jotkin kissojen menoista pitää maksaa säästötililtä, kuten eläinlääkärikäynnit.

Ilman rahaa, on vaikea tehdä niitä asioita, mitä haluaisi tehdä.

Jos taas tekisin sairaana töitä, minulla menisi kaikki energia työntekoon, enkä jaksaisi enää vapaa-ajalla tehdä mitään, mitä haluan, vaikka siihen olisikin rahaa. Tämän tiedän siitä, että se tuli jo kokeiltua.

Ne säästöt, jotka on olemassa, pitää säästää elämiseen. Vaikka tekisi mieli pistää elämä risaseksi, ostella asioita ja tehdä tyhmiä päätöksiä, on pakko huomioida se, että rahaa tulee tarvitsemaan myös tulevaisuudessa. Ehkä se tulevaisuus ei ole kovin kaukana, mutta se on tulossa.

Jos minulla menee kunto huonoksi, Pasin täytyy ehkä jäädä hoitamaan minua. Silloin emme voi enää elää Pasin tuloilla. Ehkä minulle pitää palkata joku avuksi. Silloin menot nousevat rajusti.

On miljoona ja yksi asiaa, johon pitää varautua. Joten vaikka haluaisin pistää elämän ranttaliksi ja tehdä mitä ikinä huvittaa, voin tehdä mitä ikinä huvittaa, kunhan se ei maksa mitään.

Olen laittanut elämän jo ihan tarpeeksi ranttaliksi syömällä 350 eurolla herneitä vajaan kuukauden aikana.


Jatkuu huomenna…


0