Elämä on
Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 3: Haaveet

Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 3: Haaveet

Minulle on sanottu uudestaan ja uudestaan, että minun pitäisi tehdä niitä asioita, joista nautin. Nähdä maailmaa, ostaa juttuja, tehdä asioita, tulla, mennä, iloita ja nauttia.

Periaatteessa tämä on erinomainen neuvo, jonka haluaisin toteuttaa.

Käytännössä taas se onkin vähän vaikeampi homma.

Jatkoa eiliseltä.

Syy 3: Haaveet

Minulla ei ole koskaan ollut pakottavaa tarvetta käydä missään tai tehdä mitään. Kuumailmapallolento oli haaveeni ja sen pääsin toteuttamaan. Haluaisin toki nähdä leijonia ja maailmaa, mutten niin paljoa, että olisin valmis maksamaan itseäni kipeäksi. Keksisin sille rahalle aina parempaa käyttöä, ellen sattuisi voittamaan Lotossa miljoonia ja mijoonia.

Minun haaveeni on ollut kissat, puoliso, oma asunto, oma auto, mukava työ, hyvä ystävä ja mielenrauha. Haaveeni on ollut se, että saan oman ympäristöni sellaiseksi, että minulla on hyvä olla. Olen haaveillut siitä, että saan elää ihan normaalia arkista elämää kaikessa hiljaisuudessa. Ei draamaa, eikä äksöniä. Se, että pääsen silloin tällöin kiihdyttelemään autolla, on minulle tarpeeksi.

Mustangin voisin käydä koeajamassa uudelleen hieman rauhallisempaan aikaan. Tai jonkin muun tehokkaan sähköauton. Mutta sitäkään en ole vielä jaksanut.

Jos jonkin asian haluaisin vielä toteuttaa ennen kuolemaani, haluaisin nähdä valaita luonnossa. Tromssasta pääsee elokuussa ”päiväristeilylle”, jossa on mahdollista nähdä miekkavalaita. Vielä hienompaa olisi nähdä sinivalaita, mutta lienee jo liian kunnianhimoinen haave. Tromssassa olen jo kahdesti käynyt ja siellä pystyisi käymään kohtuullisen pienellä vaivalla vielä uudelleenkin.

Haluaisin käydä myös Lofooteilla.

Vaikka olenkin hullu kissanainen, valaiden näkeminen luonnossa on se ensimmäinen, minkä toteuttaisin. Siksi koska en pysty aivoillani käsittämään jotain niin suurta eläintä. Haluan nähdä sen omin silmin. Voin kyllä kuvitella, että valas on saman pituinen kuin tuo käytävä makuuhuoneesta olohuoneeseen, mutta niin suuren eläimen kokoa ei vaan pysty käsittämään, ellei sitä näe omin silmin.

Jatkuu huomenna…


2

2 thoughts on “Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 3: Haaveet

  • Hei!

   Miten sinulta ensikerran löydettiin syöpä? Millaisin oirein kohdunkaulasyöpä ilmeni? Oliko joitakin ensioireita joihin et alkuaikoina kiinnittänyt juuri huomiota tai sivuutit/unohdit ne, mutta nyt jälkeen päin ajateltuna uskot niiden olleen syövän ensioireita?

   Kiitos mikäli jaksat vastata näihin, arvostaisin suuresti. 🙏

   En tiedä oletkohan jo kirjoittanut tästä johonkin, en hoksaa nyt, kun vasta löysin blogisi 🤗 Ja malttamattomana oli pakko kysyä heti 🙈
   Mutta jatkan lukemista nyt niin josko tulisi vastaan 😅

   Paljon valoa ja voimaa päiviisi! 🙏❤️

   • Kiitos Marjo viestistäsi. Minulla kohdunkaulansyöpä ilmeni tiputteluvuotona, jonka luulin johtuvan Cerazette-minipilleristä ja siitä, ettei minulla ollut ollut kuukautisia 15 vuoteen. Tiputteluvuoto johtuikin kohdunkaulan kasvaimesta, joka vuosi verta. Vuoto oli todella hämäävää, koska sitä oli kuukautissyklin mukaisesti tai sitä tuli mm. silloin, kun olin stressaantunut.

Comments are closed.