Elämä on
Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 6: Mieli

Miksei sairaana voi tehdä mitä haluaa – Syy 6: Mieli

Minulle on sanottu uudestaan ja uudestaan, että minun pitäisi tehdä niitä asioita, joista nautin. Nähdä maailmaa, ostaa juttuja, tehdä asioita, tulla, mennä, iloita ja nauttia.

Periaatteessa tämä on erinomainen neuvo, jonka haluaisin toteuttaa.

Käytännössä taas se onkin vähän vaikeampi homma.

Jatkoa eiliseltä.

Syy 6: Mieli

Mieli on mielenkiintoinen asia.

Sen jälkeen, kun hoitoni alkoivat, minulla on mennyt mielenkiinto niihin asioihin, joista ennen pidin. Minulla on mennyt myös keskittymiskyky. Kesti pitkän aikaa ennen, kun minua alkoi taas kiinnostaa valokuvaus. Eikä mielenkiinto valokuvaamiseen ole vieläkään palannut kunnolla.

Paljon on vaikutusta sillä, että valokuvaaminen vaatii paljon energiaa. Pitää päättää, mihin lähtee valokuvaamaan. Pitää kerätä kameravermeet, mennä sinne, minne aikoi mennä. Pitää kyykkiä, kontata, kurotella, kiivetä, laskeutua ja ryömiä. Kun kaikki tuo on tehty, pitää kotona purkaa kuvat kamerasta. Käydä ne läpi, karsia kuvat. Päättää, mitkä kuvista julkaisen. Kehittää ne ja laittaa nettiin.

Tällä hetkellä tuo koko prosessi tuntuu aivan liian työläältä, joten minulla ei ole siihen pahemmin mielenkiintoa.

Minulla ei myöskään ole mielenkiintoa lukea tiedelehtiä, joita yleensä olen tykännyt lukea. Vaatii keskittymistä ja ymmärtämistä. Pitää jaksaa nähdä tekstiä. Ei vaan kiinnosta tarpeeksi.

Sitä myös miettii, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Minulle tärkeää on se, että pystyisin elämään loppuelämäni siten, etten enää vihaa itseäni. Haluaisin oppia arvostamaan itseäni.

Minulle itseni arvostaminen ja tämä rauhallinen ja arkinen elämä ovat paljon tärkeämpiä asioita kuin hetken kestävät kokemukset. Kokemukset ovat hienoja sillä hetkellä, kun ne tapahtuu, mutta pitkällä aikavälillä ne eivät tee elämästä onnellista. Ainakaan minun tapauksessani. Koska minun mielestäni onnellinen elämä on sitä, että voin elää tyytyväisenä nauttien niistä asioista, jotka ovat ympärilläni koko ajan, joka päivä.

On vaikea olla kiinnostunut asioista, kun tuntuu olevan niin monta syytä sille, miksi sinne Afrikkaan lähteminen ei onnistu.

Ei kiinnosta lähtä Afrikkaan tai edes Norjaan, kun tästä päivästä selviytymisessä on ihan tarpeeksi.

En pysty suunnittelemaan tulevaisuuteen, pystyn vain siihen, mikä on nyt.

Jatkuu huomenna.

0