Tänään
Netan Muistaminen

Netan Muistaminen

Netta kirjoitteli aktiivisesti blogiin sairaudestaan, työelämästä ja yhdenvertaisuudesta. Hän oli myös paljon esillä valtakunnan mediassa. Netta halusi kertoa sairastamisensa aikana kokemistaan epäkohdista, mm. työpaikkakiusaamisesta sekä häntä kohdanneesta hoitovirheestä ja sen seurauksista, mutta myös kuvata rehellisesti syöpäsairaan arkea pelkoineen ja toiveineen. Kirjoittamalla kokemuksista Netta toivoi pääsevänsä tekemään maailmaa paremmaksi. Hän ei halunnut pitää esillä itseään vaan aihetta. Jakaa vertaistukea ja tarjota terveille ihmisille perspektiiviä elämään.

”Olen päässyt näkemään, että kirjoittamisella ja puhumisella on ollut ihan oikea merkitys ihmisten elämässä. Että olen päässyt ihan oikeasti muuttamaan maailmaa, muuttamaan ihmisten elämää. Jopa pelastamaan parin ihmisen hengen sillä, että ovat käyneet minun inspiroimanani tutkimuksissa ja heiltä on päästy hoitamaan solumuutokset ajoissa. On aivan todella surullista, jos tämä todellakin on loppu. Minusta kun tuntuu siltä, että tämä on vasta alku. En tiedä, mihin kaikkialle tämä voisi johtaa, jos vaan saisin enemmän aikaa. Kuinka paljon hyvää voisin saada vielä aikaiseksi.”

Netta Apu-lehdessä 14.10.2021

Netan tekstit koskettivat monia

Netta ei halunnut mitään muistotilaisuutta, joten hänen muistoaan voi kunnioittaa pitämällä esillä näitä asioita, joiden puolesta hän halusi puhua. Netan muistoa voi myös halutessaan kunnioittaa tukemalla Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry:n toimintaa.

Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry on potilasjärjestö, joka toimii gynekologiseen syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä valtakunnallisena edunvalvontajärjestönä. Yhdistyksen tavoitteena on edistää gynekologisten syöpäpotilaiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen elämänlaadun parantamista ja kuntoutumisen kehittämistä. Järjestö välittää luotettavaa tietoa gynekologisista syövistä, niiden ehkäisystä ja varhaistoteamisesta sekä eri hoitovaihtoehdoista.

Näillä Nettaan liittyvillä lahjoitusvaroilla on tarkoitus tukea gynekologiseen syöpään sairastuneiden naisten hyvinvointia.

  • Tilinumero: FI4040550017053501
  • Saaja: Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry
  • Viesti: Netta

0