Kuinka yhdistää elämä ja syöpä
Nnebr.com Syöpäviikko alkoi Yle Areenan videolla

Nnebr.com Syöpäviikko alkoi Yle Areenan videolla

Aloitin tänään Nnebr.comin syöpäviikon. Julkaisen seuraavana seitsemänä päivänä Kuinka yhdistää elämä ja syöpä – postauksen. Tänään aloitin päivityksellä haittavaikutuksista. Huomisen aihe on syyllisyys.

Juttelin pari viikkoa sitten potilasvahingostani Ylen toimittajan kanssa. Sopivasti tänään Yle Areenassa julkaistiin minusta kuvattua videomateriaalia, jossa puhun aiheesta. Saman keskustelun pohjalta on tulossa vielä erillinen artikkeli myöhemmin.

Video katsottavissa alla olevasta linkistä.

https://areena.yle.fi/1-50898027Päivitys:


Artikkeli luettavissa osoitteessa:
https://yle.fi/uutiset/3-12003454

Video näytetty myös Uutis-Suomi lähetyksessä:
https://areena.yle.fi/1-50672437

2

2 thoughts on “Nnebr.com Syöpäviikko alkoi Yle Areenan videolla

  • Hei Netta. Luin Ylen artikkelin ja halusin tulla kiittämään, että puhut tästä asiasta julkisesti. Useampi omaiseni on kokenut saman, että sairautta vähätellään kunnes löytyykin aggressiivinen syöpä ja keinot ovat vähissä. Itse olen saanut tuta hoitovirheen, jonka seurauksista kärsin yhä. Mitään näistä virheistä ei ole sanalla sanoen pyydetty anteeksi ja korvauksista ei ole kaikissa tapauksissa jaksettu edes taistella. Mielestäni meillä kaikilla on oikeus olla vihaisia terveydenhuollon tekemistä virheistä, sillä kyse on meidän elämistämme, ei sen vähemmästä. Olen myös joutunut huomaamaan sen, että tukea tilanteeseen on vaikea saada. Tavalliset ihmiset eivät usko eivätkä ymmärrä, jos vahinkoa ei ole sattunut omalle kohdalle, ja moni ajattelee niinkin ”sairaasti” että pahoja asioita tapahtuu vain pahoille ihmisille. Olen myös käynyt puhumassa, tai siis yrittämässä puhua, terveydenhuollossa mielenterveyspuolella kokemuksistani, mutta sieltä viesti oli lähinnä että vika on vain minun korvieni välissä. On sinänsä totta, että voin vaikuttaa omaan suhtautumiseeni, mutta sitä en tule koskaan sulattamaan etteikö kohdattuja vääryyksiä saisi ääneen sanoa ja niihin pitäisi puuttua.
   Siispä KIITOS kun puhut!

   • Kiitos paljon Pirre. 💜
    Haluan antaa äänen kaikille niille, joilla ei sitä ole ja tuoda julkiseen tietoon sen, että tällaisia asioita tapahtuu ja kuinka suuri vaikutus sillä on ihmisen elämään. Kuten sanoit: kaikki eivät sitä jaksa tai kykene tekemään, itsekin tiedän tapauksia, joissa kuolema olisi voitu välttää tai jossa lääkärin törkeän huolimattomuuden vuoksi on ihmiseltä mennyt henki. Harva näistä jaksaa lähtä korvauksia hakemaan, etenkin kun kuolemasta korvataan ”kohtuulliset hautajaiskulut”.
    Toivottavasti puhumalla aiheesta näin ei pääse tapahtumaan enää kenellekään muulle. Tiedän, että se on liian optimistisesti toivottu, mutta kuten se kuuluisa lapamato toteaa: Toivossa on hyvä elää.

Comments are closed.