Tänään
Oksennus kirkkaalta taivaalta

Oksennus kirkkaalta taivaalta

Syöpäsairaana saattaa olla monia hyviä päiviä ja sitten on näitä päiviä, kun tulee oksennus kirkkaalta taivaalta.

Heräsin tänä aamuna 2:30 pahoinvointiin. Parinkymmenen minuutin päästä otin nieltävän pahoinvoinninestolääkkeen Primperanin. Pahoinvointi paheni ja tajusin, ettei Primperan ehdi millään ilveellä vaikuttaa ennen kuin se tulee ylös samaa reittiä, kun meni alaskin.

Aloin hellästi töniä Pasia hereille. Pyysin hakemaan keittiön lääkelaatikosta nopeammin vaikuttavaa ja tehokkaampaa Zofran Zydis pahoinvoinninestolääkettä. Pasi toi minulle koko lääkelaatikon, josta löysin oikean lääkkeen. Zofran liukenee kielelle, joten se vaikuttaa paljon nopeammin, sekä sen vaikuttavat aineet ovat tehokkaampia.

Otin lääkkeen liian myöhään, sillä 20 minuuttia myöhemmin piti juosta vessaan, napata ämpäri syliin ja oksensin ulos seitsemän tuntia aiemmin syömäni kirsikkatomaatit ulos. Todennäköisesti samalla tuli ulos syömäni Primperan.

Pasi toi mulle jääkaapista pullollisen kylmää lähdevettä. Huuhtelin ämpärin, purskutin suun suuvedellä, ämpäri sängyn viereen ja minä sänkyyn pää hieman kohotettuna pötkölleni. Siinä tärisin ja hytisin reilun tunnin, ennen kun heräsin 8:11 siihen, että Pasi soitti töistä ja kysyi mun vointia.

Olin nähnyt unta rikkaista intialaisista ja heidän kauppakeskus-asuinrakennuksestaan, jonka hissi ei toiminut. Mutta heillä tultiin kerroksia alas portaiden sijaan liukumäkeä liukumalla. Yritin ottaa blogiani varten videota siitä, kun liu’uin alas, mutta en saanut otettua. Enkä päässyt takaisin ylös, jotta voisin yrittää uudelleen, koska hissi ei toiminut, enkä sairauteni takia jaksa kiivetä portaita ylös.

Tiedä nyt sitten, mikä oksennuksen aiheutti. Käykö samanlailla seuraavan kerran, kun syön kirsikkatomaatteja? Oliko tämä vaan joku ruoansulatus-glitch? Liittyykö tämä jotenkin kuumeiluun ja tulehdusarvojen nousemiseen? Pitäisikö tästä soittaa OYSiin?

Sain aamupalaksi syötyä kolmasosan Apetit Kalakeitosta. Hissuksiin yritän saada loput annoksesta alas, odotellen että vointi normalisoituu ja pääsen takaisin elävien kirjoihin.

Se on ihan kivvaa, jos saa syödä palijon jottain hyvvää. Esim. Sokeri-Jussin poronkieltä voisin syödä annostolkulla.
Mutta toisinaan se taas on ikävää, jos joutuu maistelemaan samaa ruokaa kahdesti, toisen kerran useita tunteja myöhemmin.

0