Tänään
Pikapäivitys 17.10.

Pikapäivitys 17.10.

Olen edelleen sairaalassa, huonossa kunnossa. Hengittäminen on todella vaikeaa, saan lisähappea ja hengitys silti huohottamista. En pääse enää sängystä ylös. Saan antibioottia ja kortisonia keuhkoihin. En tiedä pääsenkö enää kotiin.

En ehdi, enkä pysty vastaamaan teidän kaikkien kommentteihin.

Vointi on todella huono.

Pasi ja äiti viettävät täällä kanssani aikaa. Isä ja äitipuoli ovat olleet myös. Sisko lensi Ouluun ja kävi tapaamassa minua tänään, tulee huomenna, jos vointi sallii. Veljen kanssa olen ollut yhteydessä. Naapuri ja Auttaja myös.

Sekä todella moni muu.

Sain myös kortin.

66

66 thoughts on “Pikapäivitys 17.10.

  • Voimia,mitä ikinä tapahtuukaan ❤

   • Morfiini lamaa hengitystä. Lopeta morfiini.

    Pyydä keuhkoja avaava astmalääke Ventoline. Voi ottaa 20 painallusta akuuttiin tarpeeseen. Kyseessä on pieni aerosoli, joka laitetaan astmapiippuun. Lääke hengitetään sisään.

    Vastaa (vaikka ajatuksissasi) tähän: tahdotko olla Jeesuksen oma? Pyydä papilta ehtoollinen vahvistukseksi. Me täällä rukoillaan puolestasi, vaikka ei olla tavattu.

    • Eiköhän lääkärit osaa määrittää toimivan lääkityksen. Syöpäkivut on sellaisia, että niihin tarvitaan vahva kipulääkitys eikä sekään aina riitä. On siis ihan turha kirjoittaa ”lopeta morfiini”. Ventoline tuskin tulee riittämään tueksi hengittämiselle.
     Uskon, että kaikki helpottavat keinot ovat jo Netalle käytössä. Tässä vaiheessa on turha säästellä lääkityksestä, kipulääkityksessä varsinkaan.
     Usko on taas jokaiselle henkilökohtainen asia, jonka mukaan sitten toimii tai on toimimatta. Muistetaan kunnioittaa jokaisen henkilökohtaista valintaa uskoa tai olla uskomatta. Ei tyrkytetä asiaa kellekään.

     Voimia Netalle! ❤️

    • On muuten kusipäistä hommaa tulla tuputtamaan omaa uskoaan henkilölle, joka on ilmaissut suoraan olevansa uskonnoton tällaisessa tilanteessa.

     Jos haluaa tehdä jäsenhankintaa omaan fantasialarppauskerhoonsa, sen voi tehdä jossain aivan muualla, mutta vaikeassa elämäntilanteessa olevien, lapsien ja vanhusten manipulointi uhkakuvien maalailulla tai tunteisiin vetoamalla on äärimmäisen vastenmielistä ja ala-arvoista toimintaa.

     Tekisi mieli sanoa rumasti, mutta totean nyt vaan, että elämänkatsomus on niin kuin peräreikä; meillä jokaisella on sellainen, mutta sen esittely tai tarjoaminen julkisesti ei ole hyväksyttävää.

    • Älkää helvetissä vetäkö tähän mitään jeesuksia. VAAN NE ” LÄÄKÄRIT ” ON SAATAVA OIKEUDELLISEEN VASTUUSEEN JA VIRALTA POIS JAKAMASTA NÄITÄ SAMANLAISIA VIRHEITÄ JA TUSKAA SYYTTÖMILLE. TÄSTÄ HOITOVIRHEESTÄ ON TEHTÄVÄ RIKOSILMOITYS. 🤔

   • Netta,
    Olen kertonut monelle tarinaasi ja kertonut kuinka rohkea, urhea ja avoin olet. Tarinasi on koskettanut minua niin monella tavalla.
    Olen niin suunnattoman pahoillani että olet nyt sairaalassa etkä kotona. Toivon että pääse vielä kotiin karvaisia ystäviäsi halaamaan ja omaan sänkyyn ja ties vielä minne.
    Olet ajatuksissani. Paljon haleja jajaksamista sinulle ja koko sinua tukevalle porukalle siinä ympärilläsi.
    Charissa

   • Voi kunpa olosi kohentuisi,vasta sinut löysin ja luen joka aamu ajatuksiasi,tiedän että soluja vastaan ei voi taistella,mutta sinä olet vahva nainen,toivon parasta💝🙏 Olet kulkenut jo niin pitkän matkan sairautesi kanssa,askel kerrallaan.

   • <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 olet mielessä, netta <3 <3 <3 toivotan sinulle energiaa ja voimia

  • Tsemppiä ja voimia!
   Vaikka ei olla koskaan nähty, niin tuntuu että tunnen sinut näiden kirjoitusten kautta.
   Olen saanut niistä voimaa omiin koettelemuksiin. Iso kiitos siitä!

  • Olet ajatuksissani♥️

  • Olet ajatuksissa ja rukouksissani.

  • Rakas Jeesus, ota Netta syliisi ja kanna. ❤

   • Lämpimin ajatuksin ja kovasti jaksamista ❤️!

   • Lopettakaa uskonnon tuputtaminen!

    Voimia Netta. ❤️

    • Ihan kommenttina…Minun toivotukseni tuli vahingossa tämän uskonnollisen alle, enkä saanut pois tästä. En ole uskonnollinen ja tiedän, että Nettakaan ei ole ja oma toivotukseni ei myöskään ollut tarkoitus olla.

    • Usko jeesukseen, ei tarvitse uskontoa. Henkilö kohtainen usko riittää. Jeesus on tie taivaaseen. Elämä on valintoja täynnä ja minä olen valinnut jeesuksen ja elömän opukseksi raamatun. Uskonnoista minäkään en välitä.

    • Eihän tässä nyt tuputtamisesta ole kyse. Jokainen tekee päätöksensä uskooko vai ei, mutta yhtä lailla, kuten muistakin asioista puhutaan, niin miksi ei Jeesuksesta saisi puhua? Eiköhän nämä Jeesus-aiheiset viestit voi sitten jättää vähemmälle huomiolle, jos ei niistä pidä. Moni ihminen kuitenkin uskoo Jeesukseen ja kokee tärkeäksi viedä hänen sanomaansa eteenpäin ja jos joku ei tahdo sitä vastaanottaa, niin eihän kukaan siihen ole pakottamassa, vaan jokainen tekee omat valintansa.

     • Jokainen toki saa uskoa mihin uskoo. Mielestäni on vaan toista loukkaavaa tuputtaa asioista joista ei tykkää blogin pitäjä. Uskonto on yksi niistä asioista. Kannattaa siis lukea myös muita Netan kirjoittamia juttuja. Kunnioitusta siis nuoren taistelijan toiveille.

      Toki toivon, että juttujasi saadaan lukea vielä pitkään. Rohkeaa ja silmät avaavaa kirjoitusta.

      Voimia kaikille!

  • Voimia sinulle ja läheisillesi! Olette ajatuksissani, vaikken tunne henkilökohtaisesti. Haluan kiittää mielenkiintoisesta blogistasi. Kiitos, kun olet kirjoittanut tätä! Olet saanut elämääni ajatuksen ainetta.

  • Paljon voimia. Koita jaksaa💞 olet ajatuksissani. Älä pelkää tulevaa. Kaikki järjestyy. Sydäntä raastaa tilanteesi. Olen hengessä mukana.

  • Olet mielessä, sydämessä. Ei sinun tarvitse jaksaa. Se, mitä jää kesken, se jatkuu aina jossakin muodossa, muitakin on samalla mielellä, samalla asialla tässä maailmassa. Kiitos. Et ole kirjoittanut turhaan.

  • Netta!

   Tähän tilanteeseen on nyt pienen ihmisen vaikea mitään kovin älykästä kirjoittaa.

   Olen muutaman kerran elämässä ollut läheisen roolissa tilanteessa, jossa olette nyt. Joskus on päästy takaisin kotiin ja kaikki on mennyt hyvin, mutta aina se ei ole onnistunut. Niiden kokemusten pohjalta voin vaan sanoa, että tärkeintä nyt on se että olette yhdessä oman perheen kanssa.

   Ei meille muille vastaamisesta kannata stressata. Niitä vastauksia kyllä ehtii sitten kirjoitella kun toivottavasti pääset kotiin toipumaan.

   Et missään tapauksessa tule unohtumaan, sen pystyy jo tässä vaiheessa lupaamaan. Kommenttien perusteella voi todeta, että olet monien ajatuksissa ja jos me osattaisiin sanoa jotain rohkaisevaa, niin varmasti oltaisiin kirjoitettu paljon enemmän ja useammin.

   Valtavasti tsemppiä sinulle ja läheisillesi.

  • Sinun tarinasi ja kertomasi elämästäsi on kyllä pistänyt omat ajatukset aivan uuteen uskoon. Toivoisin vain että omistaisin taikasauvan jolla saisi sivallettua kaikki möröt ja kivut sinusta pois. Toivon sinulle ja perheellesi paljon valoa ja voimaa ♥️

  • Kiitos sinulle Netta erinomaisesta avoimesta ja koskettavasta blogista. Kenties avoimuutesi on pelastanut muita, kun se on saanut kiinnittämään huomiota johonkin omiin oireisiin ja hakautumaan pätevälle lääkärille tutkimuksiin. Samoin blogi on saanut minut ja varmaan monen muunkin pohtimaan elämän haurautta ja arvokkuutta. Toivon kaikkea hyvää sinulle, parempaa vointia ja hyviä hetkiä elämääsi.

  • Jeesus, kosketa Nettaa.
   Aamen.

   Rakkain terveisin,
   Pia

  • Olet arvokas ihminen ja kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Olet tärkeä. Sinulla on ihania ja rakkaita ihmisiä ympärillä, se kertoo sinusta paljon, sinusta välitetään ja olet heille korvaamaton. Ihailen rohkeuttasi puolustaa itseäsi. Rauhaa ja rakkautta sinulle! Olet ajatuksissani.

  • Kiitos sulle, että olet jaksanut tätä blogia kirjoitella hoitojesi ohella. En voi muuta tehdä, kuin sydämessäni toivoa sun pääsevän kotiin. Olet ajatuksissani joka päivä.

  • Olen kokoajan matkassa Netta kulta! Voimia niin paljon tästä vierestä Sairaalanrinteeltä. Ajattelen sinua ❤️

  • Kiitos Netta että olet jakanut ajatuksesi, tunteesi, kokemuksesi. Löydän niistä todella paljon samaistumisen pintaa. Kaikki on koskettanut ja liikuttanut minua erittäin suuresti kuluneen viikonlopun aikana kun löysin blogisi. Asiat saavat uudet mittasuhteet.
   Elän hetkessä mukana ja lähetän sinulle ja perheellesi paljon paljon voimia ❤️❤️❤️

  • Kiitos, Netta ❤️

  • Kiitos että olet jakanut elämääsi niin rehellisesti ja avoimesti! Olet koskettanut syvästi montaa ihmistä tällä blogilla. Rauhaa ja rakkautta sinulle!

  • Hei, Netta! Toivon, että henki kulkee yhä ja että kulkisi kevyemmin. Olet tehnyt arvokkaan Teon kirjoittamalla tätä blogia. Saisivat myöntää sinulle jonkin tiedonjulkistamispalkinnon pikaisesti. Tietoa se on kokemustietokin. Kuolema on yhteiskunnassamme niin torjuttu ja piilotettu ulottuvuus, että kirjoittamalla omasta tilanteestasi avoimesti, olet tuonut elämää monille. Rajallisuutta vasten tulee näkyviin se, mikä omassa elämässä on tärkeää ja mikä ei, mikä on totta ja mikä ei. Kiitos, Netta! 💛🍂

  • Voimia Netta. Ajattele niin että me kaikki olemme joskus tavalla tai toisella samassa tilanteessa kuin sinä. Anna taivaan isän hoitaa sinua.

  • Hei Ihana Netta,
   olet antanut ihmisille suuren lahjan blogisi kautta. 💞 Olet koskettanut monia pysyvästi, muuttaen heitä ja heidän kauttaan myös muita olemaan parempia ihmisiä, olemaan kiitollisempia pienistä asioista, ymmärtämään elämää eri tavalla.

   Toivottavasti sinun on helpompi hengittää. Toivon, että tulee käänne parempaan ja saat hengittää ihan alavatsaan saakka – se olisi hyväksi koko keholle ja mielelle. Haluan uskoa, että lääkkeet alkavat auttaa ja saat vielä parantua!

   Netta, tiedätkin varmasti, että me todella hyvin ymmärrämme, ettet nyt jaksa meille vastata ja sen ehdottomasti ok.

   Kaikkea hyvää ja paljon voimia sinulle ja läheisillesi! ❤️❤️❤️

  • Kiitos Netta blogistasi, rankkaa mutta ainutlaatuista luettavaa 💖
   💞 💞💞

  • Kiitos Netta! Olet vaikuttava Nainen!

  • Kiitos blogistasi. Olet mielessäni ja tärkeä myös todella monelle muulle ihmiselle. Voimia Pasille ja muille läheisillesi.

  • Isäni (88 v) joutui muutama vuosi sitten sairaalaan kaaduttuaan ensin ulkona ja toisen kerran sairaalasta palattuaan kotona. Hänelle tehtiin lonkkaleikkaus, sai post-operatiivisen deliriumin, siirrettiin tk-sairaalaan, jossa hänelle nousi lämpö, oksensi, veti oksennusta henkeensä, sai keuhkokuumeen, vietiin taas keskussairaalaan, ensin päivystykseen, jonka jälkeen sydänosastolle (keuhkopuolella ei ollut tilaa), tilanteen vakiinnuttua taas tk-sairaalaan, jossa häntä hapetettiin. Saturaatio oli pahimmillaan alle 80 ja sekavuutta esiintyi ja hän yritti repiä happiviiksiä irti. Soittelin päivittäin sairaalaan ja minulle sanottiin, että kannattaa varautua siihen, että isä ei enää tästä nouse. Saturaatio pysyi alhaisena vaikka hän sai vahvoja antibiootteja. Vasta i.v. kortisoni auttoi ja tilanne lähti kohenemaan. Isä painoi sairaalaan joutuessaan 82 kg ja sieltä kotiutuessaan 64 kg. Hän kotiutui rollaattorin kanssa.
   Tällä hetkellä – tästä on pari vuotta aikaa – isä painaa 85 kg, kävelee kotona ilman apuvälineitä, käyttää päivittäisellä kävelylenkillään pikkukeppiä ja vain kauppareissuilla ja yöllisillä wc-käynneillä rollaattoria. On täysin omatoiminen, käy kaupassa, laittaa ruoan itse, tiskaa, pesee pyykit ja hoitaa lääkityksensä ilman ulkopuolista apua. On skarppi ja aktiivinen, seuraa politiikkaa, lukee paljon ja on kiinnostunut ulkomaailman asioista. Ja täyttää ensi vuoden alussa 89 v.

   Kerroin tämän vain siksi, että vaikka hoitohenkilöstön mielestäkin tilanne saattaa näyttää toivottomalta ja he kehottavat varautumaan pahimpaan, aina joskus sattuu kohdalle ihmisiä, jotka pystyvät palaamaan ns. elävien kirjoihin ennusteista huolimatta.

   Toivon, että Netta olisi myös yksi näitä poikkeuksellisia yksilöitä!

  • Lämpöä, rakkautta ja valoa ♥️

   Eilinen on mennyttä, huomista ei vielä ole, on vain tämä hetki.

   Olet ajatuksissani.

  • Netta, olet ajatuksissani.

  • Kiitos blogistasi , Netta. 💕

  • Kiitos Netta, olet jo jättänyt jäljen niin monen ihmisen sydämeen mitä moni ei eläessään tee. Älä sure ettet meille seuraajillesi pysty vastaamaan, tärkeintä on käyttää aika läheisiisi. Kommentteja lukemalla ei jää epäselväksi kuinka vaikuttava blogisi on ollut.

  • Voi kunpa lääkkeet, antibiootit ja kortisoni helpottaisivat oloasi!
   Ja kiitos tästä blogistasi, kirjoitat todella hyvin ja käsittelemäsi aiheet antavat ajattelemisen aihetta niin monille.
   Paljon voimia sinulle, sinä rohkea nainen💕

  • Jos lähdet, niin menet edeltä, että muiden olisi helpompi sitten aikanaan tulla perästä 💖

  • Voi että

   Tsemppiä

  • Iso hali <3 Voimia sun päiviin ja sun läheisille – parempaa huomista – oot mielessä joka päivä!

  • Kiitos Netta ajatuksia herättävästä blogistasi ja muista kirjoituksista. Kirjoitat tärkeistä aiheista. Toivon, että kirjoituksesi saisivat edelleen jatkua, ja vointisi paranisi! Jos niin ei kävisi ja kehosi ei enää jaksaisi, toivotan sinulle hyvää matkaa tuonilmaisiin. Pelätä ei tarvitse. Perässä tulemme jokainen, ehkä pikemmin kuin luulemmekaan. Voimia jokaiseen hetkeesi❤️

  • Lämpöinen halaus, Netta! Mihinköhän päin vointisi on mennyt? Huolestuttavan hiljaista…
   Voimia sinulle ja kaikille läheisillesi! ❤️

  • Voimia Netta
   Rukoilen sun puolesta 🌹

  • Hei! Kiitos valtavan paljon kirjoituksistasi. Ne ovat koskettaneet minua syvälle ja ymmärrän nyt enemmän mikä on tärkeää. Olen niin pahoillani jos joudut lähtemään täältä pois ennen aikaisesti. Toivon sydämestäni että elämäsi jatkuisi. Sinun kaltaisiasi ihmisiä maailma tarvitsee ja tiedän miten syvästi haluaisit elämäsi jatkuvan. Olen todella kiitollinen että olet jakanut kipusi. Se on auttanut minua. Voi kunpa voisin jotenkin auttaa sinua. Olet rakas ja tärkeä! Voimia sinulle, Pasille ja muille läheisillesi!

  • Voimia💖💖💖

  • 🤗☀️❤️

  • Voimia sinulle ja läheisillesi

  • Rukoilen puolestasi.On paljon ihmisiä jotka ovat parantuneet jonkin sairauden terminaalivaiheessa.Neurokirurgi Eben Alexander koki kooman aikana kuolemanrajakokemuksen ja tuli takaisin, parani täysin kuolemaan johtavasta tilasta.Kertoakseen maailmalle että elämä jatkuu kuoleman jälkeen, Jumala on rakkaus.

  • Voimia, jatka taistelua

  • Täällä puhuttiin ettei saisi rohkaista katkeruuteen ja kostoon. Olen tästä samaa mieltä, mutta meidän tänne vielä toistaiseksi jääville ei varmasti ole selvää minkälainen on tilanne henkilön kohdalla, jolta aika alkaa olla melko varmasti lopussa. Hänelle oikeuttaisin ihan minkälaiset ajatukset tahansa, mutta ehkä meillä muilla ei ole hirveästi varaa lähteä neuvomaan. Koen sen melko itsekkäänä samalla ymmärtäen, että myöskään minun mielipiteelläni tässä kontekstissa ei ole merkitystä. Olen täällä samoista syistä kuin moni muukin tuntematon. Toki Netan, mutta erityisesti oman itseni ja sen tosiasian kanssa, että nämä asiat askarruttavat ja toisinaan jopa pelottavat minua. Mitä jos minäkin?

   Siksi olen erittäin kiitollinen Netalle, kuinka hän on avannut maailmaansa meille.

  • Sano Netta jotain, anna merkki että olet vielä täällä! Hiljaisuus on tuskaa. Kivut anna ne kaiken kestää. Miksi lähdet älä lähde veljeni oli pakko mennä, ei jaksanut hän taistella. Hän lähti 28-vuotiaana hän on sinua vastassa. Myös minä saatan tulla kärsien en halua kuolla. Kävin yksityislääkärissä eilen…koepalat otetaan, tutkitaan ja kohtuni katsotaan taas ensiviikolla. Huomenna on taas lääkäri…sano netta jotain, Pasi! T.Eerika 42-vuotta nyt

  • Netta, toivottavasti olet luonamme yhä❤️

Comments are closed.