Rakasta muita, niinkuin rakastat itseäsi

”Rakasta muita, niinkuin rakastat itseäsi.”

Tämän kanssa olen taistellut koko aikuisikäni. En ole koskaan rakastanut itseäni, joten voinko rakastaa muita?

Olen aina laittanut muiden tarpeet omieni edelle, pitänyt muista huolta, vaikka se olisi tarkoittanut sitä, että minua kirjaimellisesti potkitaan päähän.

Olen opetellut rakastamaan itseäni, mutta edelleen olen laittanut muut itseni edelle.

”Kohtele muita, kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan.”

Tämä on taas ollut minulle aina ihan todella helppo ja selkeä. Tämän mukaan olen yrittänyt elää. En siksi, että se on kirjoitettu kirjaan, vaan siksi, että se on oikein. Kun kohtelen muita hyvin, minulle tulee hyvä olo.

Minusta tuntuu, että tämä on unohtunut ihmisiltä. Ihmiset kohtelevat toisiaan mitätöiden, välinpitämättömästi ja julmasti. Syyttävät uhria kohtelusta. Jos uhri ei ole hiljaa kokemastaan, se kostetaan.

Ihmisten on otettava vastuu omista teoistaan. Asetuttava toisen asemaan ja myönnettävä, että en olisi halunnut tulla kohdelluksi näin. Myönnettävä, että nyt tuli tehtyä virhe.

Suuretkin virheet ovat korjattavissa, kun jokainen katsoo itseään peiliin ja ottaa vastuun omista teoistaan.

Kohtelee muita, kuten kohtelisi itseään.

0