Riskiryhmäläisten perheenjäsenet

Koronatapaukset ovat lähteneet taas selvään kasvuun. Viime aikoina kunnat ovat itse tehneet suosituksia ja rajoituksia. Mutta koska nämä eivät ole viranomaisten päätöksiä, pystyvätkö työnantajat huomioimaan kuntien omat suositukset ja rajoitukset?

Entä miten ollaan huomioitu perheet, joissa on riskiryhmäläisiä? Miten toimia, kun riskiryhmäläisten perheenjäsenien osalta ei ole viranomaissuosituksia olemassa?

Minulla on todella suuri sairastumisriski. Puolisoni oli keväällä etätöissä, mutta nyt syksyllä hän ei saanut etätyölupaa. Mitään perusteluja hän ei saanut, koska minkäänlaisia viranomaissuosituksia asiasta ei ole olemassa.

Jos mieheni tuo töistä kotiin koronan, saatan joutua pitkäksi aikaa sairaalaan. Mietitään pelkkiä taloudellisia seuraamuksia tästä. Ilmiselvästi perheemme talous kärsii, koska minä en ole töissä, eikä mieheni pysty tekemään töitä normaalisti. Mutta samalla myös kahden eri yrityksen talous, sekä muut työntekijät kärsivät, koska kummallekaan meistä ei ole tuuraajaa.

On todella hyvä, että lääkärit ja kunnat antavat suosituksia, mutta monesti näihin epävirallisiin suosituksiin suhtaudutaan juuri siten: epävirallisesti.

”Toimimme viranomaissuositusten mukaan, eivätkä viranomaiset ole kieltäneet matkustamista Kainuun rajojen sisäpuolelle.”

0