Ajatuksia
Sairastaminen ei koskaan ole kivaa

Sairastaminen ei koskaan ole kivaa

Sairastaminen ei koskaan ole kivaa. Harvemmin siitä löytyy mitään tarkoitusta tai hyötyä.

Olen kuitenkin yrittänyt keksiä tälle jonkin merkityksen. Jos joudun tämän käymään läpi, mitä hyötyä siitä voi olla?

Koska olen tähän asti onnistunut selviämään ja taistelemaan pääosin reippain mielin, voin yrittää olla vertaistukena tai tuoda perspektiiviä ihmisten elämään.

Olen kertonut muille siitä, miten olen yhdistänyt työn ja syövän. Kuinka paljon enemmän kaikki tekeminen vaatii ja kuinka paljon raskaampaa normaalit asiat ovat. Miten olen joutunut muokkaamaan omia toimintatapojani, jotta selviydyn samoista asioista, jotka aiemmin olivat itsestäänselviä.

Olen saanut mahdollisuuksia nostaa itselle tärkeitä asioita esille, se on vaatinut voimia ja rohkeutta. Olen tuonut sillä apua ainakin muutaman ihmisen elämään.

Olen puhunut siitä, miten ilo ja tyytyväisyys pitää löytää normaalista arjesta, pienistä asioista. Kuinka tärkeä osa selviytymistä on miellekäs työ ja kuinka ihmiset voivat olla valtava voimavara tai ääretön musta-aukko.

Toisilta olen saanut ymmärrystä ja myötätuntoa, toisilta aivan käsittämätöntä julmuutta.

Mitään merkitystä en ole löytänyt, mutta olen oppinut aivan valtavasti.

Pitää nauttia pienistä asioista.
Ihanaa, että on talvi!

0