Elämä on
Syöpäpotilaat.fi – Kirjoitushaaste: Oikeus palliatiiviseen hoitoon

Syöpäpotilaat.fi – Kirjoitushaaste: Oikeus palliatiiviseen hoitoon

Kirjoitin 10.9. palliatiivisesta hoidosta ja siitä, miten olisin toivonut tukea vielä, kun olin suhteellisen toimintakykyinen. Viisi päivää myöhemmin tilanne oli muuttunut radikaalisti. Minä olinkin palliatiivisessa hoidossa – halusin tai en.

Lääkäri mielestäni suorastaan kieltäytyi elämää tukevasta hoidosta. Hän sanoi, että tehdään kuolemani mahdollisimman mukavaksi, vaikka itse halusin, että elämääni tuettaisi. Että elimistöäni tuettaisi, jotta se jaksaisi elää ja taistella tämänkin haasteen yli. Vaikka tilanne on epätoivoinen, itse en halunnut luopua toivosta. Lääkäri oli luopunut siitä minun puolestani.

Nyt on kaksi viikkoa mennyt. Vielä olen hengissä. Jos täytän 37-vuotta, sydämeni voidaan kuvata uudelleen. Se olisi elämäni paras syntymäpäivälahja, jos pääsisin sinne asti. Vielä parempi olisi, jos tuosta kuvauksesta tulisi hyviä uutisia.

Mielelläni menisin takaisin osastolle kovalle sängylle makaamaan ja kitumaan, jos se vaan tarkoittaisi sitä, että toivoa vielä on.

Kirjoitus 10.9.

https://www.syopapotilaat.fi/ajankohtaista/blogit/juhlavuoden-kirjoitushaaste-oikeus-tukeen-ja-palliatiiviseen-hoitoon/

Kirjoitus 24.9.

https://www.syopapotilaat.fi/ajankohtaista/blogit/juhlavuoden-kirjoitushaaste-oikeus-palliatiiviseen-hoitoon-eika-vaihtoehtoja-tarjota/

0