Elämä on
Taistelupuhe

Taistelupuhe

Ihmisen oman vastustuskyvyn tehtävä on tuhota syöpäsolut, ennen kuin ne muuttuvat syöväksi. Minulla on syöpä, koska mun vastustuskyky ei saanut tuhottua syöpäsoluja, ennen kuin syöpäsolut kasvoivat syöväksi.

Mutta minä voin omilla teoilla vaikuttaa siihen, miten mun vastustuskyky toimii nyt ja jatkossa:
Uni ja lepo, ruokavalio, liikunta, stressi. Stressinhallintaan omalla kohdallani ainakin liittyy vahvasti tuo positiivinen asenne: kun mä olen positiivinen ja vitsailen omasta syövästäni, mä en stressa siitä. Pystyn purkamaan negatiivisia tunteita positiivisella tavalla. Tällä tavalla mä annan mun keholle voimia ja kun mun keholla on voimia, myös mun vastustuskyky toimii paremmin.

Mulle on kaikki lääkärit puhuneet varsinkin just unen, levon ja stressin suuresta merkityksestä. Niillä on merkitys mun psyykkeeseen, mutta myös mun kehoon. Ja vaikka MINÄ en taistele syöpää vastaan, niin mun kehon tehtävä on taistella sitä vastaan. Vastustuskyvyn tehtävä on tuhota kaikki keholle haittaa aiheuttavat asiat.

Lääkkeet ja lääketiede auttavat mun kehoa niissä kohtaa, missä mun keho ei ole pärjännyt. Mutta kyllä mun keho toivottavasti tekee kaikkensa auttaakseen lääkkeitä toimimaan. Ja minä voin vaikuttaa siihen, miten mun keholla on energiaa pitää huolta minusta.

Jos mä jätän mun paranemisen täysin muiden ihmisten vastuulle, mä en ole silloin ottanut vastuuta itsestäni, enkä mä ole tehnyt silloin kaikkea, mitä minä itse voin tehdä pysyäkseni hengissä.  

Kenenkään elämä ei ole ikuista. Ei me taistella kuolemaa vastaan, vaan vähän pidemmän elämän puolesta. Elämän puolesta taistellessa ei ole kuin voittajia.

https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000007909997.html

0