Ajatuksia
Terveydentilan raportoiminen

Terveydentilan raportoiminen

Elämässäni on ihmisiä, jotka ovat mukana elämässäni päivittäin tai lähes päivittäin. On myös ihmisiä, jotka kyselevät kuulumisiani viikottain tai muuten säännöllisen epäsäännöllisesti.

On ihmisiä, jotka sanovat olevansa kiinnostuneita, mutta joista ei kuulu viikkoihin mitään.

Minun täytyy raportoida voinnistani ja erinäisistä tapahtumista ihmisille. Jos joudun lähtemään päivystykseen, minulla on muutama ihminen, joille ilmoitan, että jouduin lähtemään päivystykseen. Kun olen päivystyksessä, raportoin heille tilanteen etenemisestä. Nyt kävin kuvauksessa, nyt odotan tuloksia, nyt lääkäri kävi juttelemassa, tämä oli diagnoosi, nyt pääsen kotia ja nyt olen kotona. Seuraavana päivänä raportoin, mikä on vointi ja olenko toipunut.

En raportoi oloistani ja menoistani kaikille kiinnostuneille. Raportoin vain niille ihmisille, jotka päivittäin tai lähes päivittäin kyselevät vointiani. Raportointi itsessään on työlästä ja vie voimia, joten raportoin vain niille ihmisille, jotka osoittavat kiinnostustaan jatkuvasti.

Entisessä elämässäni en odottanut toisen osoittavan kiinnostusta. Kerroin elämästäni automaattisesti, jos koin, että oli jotain kertomisen arvoista.

Nykyään tuntuu, että jotain tapahtuu niin tiuhaan tahtiin, etten yksinkertaisesti jaksa.

Jos en ole hetkeen kertonut jollekulle menemisistäni ja tekemisistäni, on henkilö ehtinyt jo pudota kärryiltä. Olisi kamalan työlästä alkaa hänelle kertomaan kaikkea, mitä on tapahtunut, joka on johtanut siihen tilanteeseen, jossa nyt olen.

Jos olen sairaalassa, minun täytyy raportoida tapahtumista ihan vähintään Pasille, äitille ja Naapurille. He kyselevät muutenkin koko ajan. Naapuri on vielä niin julma, ettei hänellä ole enää WhatsAppia, joten joudun hänelle raportoimaan Telegramilla. Kamalan työlästä. Wasapissa sentään voin kirjoittaa viestin yhdelle ja välittää sen sitten muille. Naapurille joudun erikseen kopioimaan tekstit, vaihtamaan appia ja liittämään tekstit sinne.

Kamala homma.

Ei siinä tuollaisen kaiken keskellä jaksa raportoida kenellekään, joka ei perääni ole kysellyt. 😁


0