Historia
Tunteiden ilmaiseminen – Osa 3/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osa 3/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osat 1-4 / 8

Olin vuosia jo jutellut netissä

Erään Kotkalaisen pojan kanssa. Juttelimme tunteja MSN Messengerillä. Meillä oli samantyyppisiä kiinnostuksen kohteita. Toisaalta minä olin tuolloin vielä täysin tyhjä taulu, joten enemminkin yritin saada selvää siitä, mistä minä olen kiinnostunut.

Kotona en koskaan ollut saanut katsoa televisiosta sitä, mitä minä halusin. Katsoin sitä, mitä siskoni halusi katsoa. Elokuvissa saatoimme käydä vanhempieni kanssa kerran tai kahdesti vuodessa. En tiedä, kävimmkö niinkään usein. Elokuvat, joissa kävimme, oli koko perheen elokuvia. Look Who’s Talking oli yksi näistä.

Televisiosta tuli katsottua niitä elokuvia, mitä sieltä tuli silloin, kun joku muu katsoi televisiota.

Olin silloin ja olen edelleenkin täysin pihalla elokuva- ja televisiokulttuurista. En katsonut niitä ohjelmia, joita kaikki mut katsoivat. Twin Peaks, X-Files ja Twilight Zone.

Katsoin Kuumaa piiriä vanhempieni kanssa. Katsoin Pelottaako siskoni kanssa. Katsoin nuorisosarjoja, Beverly Hillsiä ja Merlose Placea, sekä Kauniita ja Rohkeita.

Kotkalainen taas katsoi paljon elokuvia ja sarjoja. Hän oli kiinnostunut Scifistä. Itse en ollut mitään scifiä koskaan nähnyt. Enkä tiennyt, miksi tämä ihminen kirjoitteli kanssani yöt pitkät. Enhän minä ymmärtänyt mitään niistä asioista, mistä hän puhui.

Hänellä oli tapana kommentoida minun kirjoituksiini ”niih” tai ”juuh”. En ymmärtänyt sitä. Kun yritin jostain omastani jotain kirjoittaa, keskustelu tuntui tyssäävän nuihin sanoihin.

En kyllä yhtään muista, mistä löysimme kirjoitettavaa niin paljon. Mutta muistan istuneen koneen ääressä ja tuijottavan tuota sanaa. Odottavani, tuleeko sen jälkeen jotain. Oliko tämä keskustelu nyt tässä. En halunnut sen loppuvan, mutten tiennyt, miten siitä voi jatkaa eteenpäin. Mitä sanon tuon jälkeen.

Olimme aloittaneet kirjoittelun

Ennen kuin kaikenmaailman parisuhteet tulivat elämääni. Kun olin parisuhteissa, en ollut kotona koneen ääressä kirjoittelemassa. Kun parisuhteen jälkeen palasin takaisin kotiin ja takaisin omaan elämääni, laitoin jälleen viestiä Kotkalaiselle.

Viestittelimme hänen armeija-aikansa yli.

En tiedä, oliko minulla jotain tunteita tätä ihmistä kohtaan ja jos oli, mitä ne olivat. Tärkeintä oli se, että jossain oli ihminen, joka jaksoi kirjoitella kanssani. En varmasti ollut hyvää jutteluseuraa, joten en tiedä, miksi hän kirjoitteli.

Kun asuin omassa yksiössäni, kirjoittelimme taas paljonkin. Hän jakoi minulle elokuvia, joita katsoin omalla koneellani. En enää muista kunnolla, mutta minusta tuntui, että aloimme jossain vaiheessa kommunikoida äänen kanssa. Minulla on hämärä muistikuva siitä, että olisin katsonut elokuvia ja hän olisi ollut langan toisessa päässä. En ymmärrä, miten en voi muistaa. Ehkä se johtuu tästä nykyisestä elämäntilanteestani ja siitä, että olen hyvin lääkitty. Ehkäpä jostain muusta.

Tuona aikana hän kuitenkin tuntui olevan tiiviimmin elämässäni ja hän jopa kävi Helsingissä kerran. Hän olisi jäänyt yökseni, mutta minä en ollut valmis ottamaan miespuolisia yövieraita. Minulla oli suhde loppunut alistavaan, kusipäiseen ja hulluun Keravalaiseen, enkä tiennyt mitä haluan, mutta tiesin, etten luottanut miehiin. Kotonani oleva vieras mies voisi tehdä, mitä haluaa ja olisin taas takaisin siinä helvetissä, josta olin kovalla työllä päässyt irti.

4

4 thoughts on “Tunteiden ilmaiseminen – Osa 3/8

Comments are closed.