Historia
Tunteiden ilmaiseminen – Osa 4/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osa 4/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osat 1-4 / 8

Kotkalainen taisi käydä Helsingissä katsomassa uuden Star Warsin

Kävimme yhdessä. En ymmärtänyt niistä mitään. En ollut nähnyt alkuperäisiä. En muista kävimmkö katsomassa yhden vai useamman, mutta taisimme katsoa ainakin sen, jossa oli Jar Jar Binks.

Exänsä kanssa minua pettänyt ex-poikaystäväni istui selkämme takana.

En muista millaisia tunteita tai ajatuksia minulla oli Kotkalaisesta. Sen tiesin, että hän on Kotkalainen ja siten kaikki sukupuolten välinen kiinnostus on turhaa. Olin sen tiennyt jo vuosia, joten se ei omalta osaltani ollut asia, jota ajattelin.

Jälkikäteen minusta tuntuu, että Kotkalainen jutteli minun kanssani, koska hän sai minusta irti jotain. En tiedä, mitä se jotain olisi voinut olla, olinhan viihdeteollisuuden osalta täysi vajukki. Ylipäätään olin kasvanut sen tyyppisessä umpiossa, että olin kaikesta maailmassa tapahtuvasta pihalla pahemmin kuin lumiukko.

Minulla meni vuosia ja vuosia perehtyä viihdekulttuuriin ja kaikkeen sellaiseen, mitä oli tapahtunut ympärilläni silloin, kun minä asuin umpiossa, tietämättä mistään mitään.

Se oli kuin en olisi koskaan käynyt ulkona. Kun pääsin ulos, minulla ei ollut mitään hajua siitä, mitä mikäkin on. Minun piti tutustua kaikkeen alusta alkaen. Tämä on puu. Tämä on lätäkkö. Tämä isompi vesi onki lampi. Ja tuo vielä isompi on järvi. Virtaava vesi onkin joki.

Tämä oli minun ymmärrykseni taso mediasta ja viihdekulttuurista.

Kotkalainen taas oli hyvinkin perillä siitä kaikesta. Minä olin elänyt kellarissa ilman ikkunoita, hän oli elänyt ulkona.

Sen muistan, että minusta tuntui, ettei hän ole minusta kiinnostunut, koska minun puheisiin keskustelu monesti jämähti. Hän sanoi ”Juuh” ja minä jäin tuijottamaan ruutua, että eikö sieltä tule enempää.

Hän siis kävi Helsingissä luonani

Muttei jäänyt yöksi. Hän toi minulle läjän ohjelmia ja elokuvia kiintolevyllä, jotka siirsin omalle koneelleni. Siten voisin tutustua kaikkiin niihin puihin, joita en ollut nähnyt koskaan aiemmin.

Joitain katsoin, scifit jäi katsomatta.

Sitten tuli kuvioon Oulun exä. Hän osoitti kiinnostusta minuun tavalla, jota ei kukaan koskaan aiemmin ollut tehnyt. Minä olin heti otettu. Myöhemmin kävi ilmi, että se oli hänen tyylinsä. Mutta tyyli oli riittänyt herättämään mielenkiintoni.

Keskustelimme IRCissä. Keskustelimme paljon. En enää muista mistä, mutta juttua taisi riittää. Meillä oli kova kiinnostus tavata toisemme, minulla suurempi kuin hänellä. Minusta tuntui siltä, että hän osoitti minua kohtaan jotain sellaista, mitä olin kaivannut. Jotain, mikä minusta puuttui.

Mutta minä olin enemmän hänestä kiinnostunut kuin hän minusta.

Tuo suhde jäi melkein toteutumatta

Sillä hän ei tiennyt, mitä hän halusi. Hän oli kiinnostunut minusta, hän oli kiinnostunut jostain toisesta. Hän halusi ottaa minuun välimatkaa, koska se toinen ihminen oli Oulussa. Minä yritin antaa välimatkaa. Jossain vaiheessa sitten kai hän oli huomannut, ettei se toinen ihminen ollut hänestä tarpeeksi kiinnostunut tai jotain muuta, joten hän alkoi keskittyä taas enemmän minuun.

Hän tuli käymään Helsingissä, minä lähdin hänen mukanaan Ouluun. Rakastuin Ouluun.

Tuona kesänä tuli syötyä paljon kaikkea hyvää, juotua kahvia kermalla.

Tuolloin aloin oppia, mitä on rakkaus toista ihmistä kohtaan. En edelleenkään käsitellyt niitä tunteita siten, miten ne ehkä normaali ihminen käsittelee, mutta tiesin, että tämä oli ihminen, jonka kanssa minulla oli paljon parempi olla, kuin kenenkään muun kanssa aiemmin. Toki koin pettymyksiä jatkuvalla syötöllä, koska alusta asti Exälle oli ollut tärkeämpää kaikki puu paitsi minä. Mutta silloin kun olimme yhdessä, hän oli kiinnostunut minusta. Meillä oli samantyyppinen huumorintaju ja meillä oli paljon sisäpiirin vitsejä. Nauroimme paljon.

Hän opetti minut pelaamaan nykyaikaisia pelejä. Track Maniaa, Flat Outia ja Half Lifeä.

Meillä oli hauskaa, teimme yhdessä kivoja asioita ja suurimman osan ajastani tunsin oloni hyväksi tämän ihmisen kanssa.

En osannut eritellä tai määritellä niitä tunteita, joita häntä kohtaan tunsin, mutta tiesin haluavani viettää hänen kanssaan aikaa. Monesti hän sai tuntemaan itseni halutuksi. Monesti taas bänditreenit, kaverit ja kaikki muu jyräsi minun ylisteni. Itseasiassa aikalailla aina, kun oli jotain muuta kuin minä tarjolla, hän valitsi sen jonkun muun.

0