Historia
Tunteiden ilmaiseminen – Osa 6/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osa 6/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osat 1-7 / 8

Kun tapasin Pasin

Sain kiinni jostain sellaisista tunteista, joita minulla ei ollut. Avioeron jälkeen, haluni viettää jonkun kanssa aikaa, ei ollut riippuvainen siitä, oliko kyseinen ihminen minusta kiinnostunut. Vietin aikaa jonkun kanssa, jos se tuntui minusta hyvältä, riippumatta siitä, mitä toinen tunsi. Ensimmäisen kerran menin tapaamaan Pasia sillä mielellä, että väittelen hänen kanssaan tunnin pari ja lähden sitten kotia.

Toisin kävi.

Tietääkseni ensimmäistä kertaa elämässäni, kun olin tehnyt vaikutuksen keneenkään.

Tähän asti olin kokenut olevani se, joka tuppautuu muiden seuraan. Lapsena väkisin kaveerasin tarha-aikaisen ystäväni kanssa, koska minä tarvitsin häntä. En koskaan kokenut, että hän olisi tarvinnut minua.

Kaveerasin ala-asteaikaisen ystäväni kanssa, koska minä tarvitsin häntä. En koskaan ajatellut hänen tarvitsevan minua. Vaikkakin hänen kanssaan minusta aina tuntui siltä, että hän halusi viettää kanssani aikaa. Muissa ihmissuhteissani tunsin, että minä tuppaudun ja roikun toisessa ihmisessä kiinni. Tämän ihmisen kanssa minusta tuntui siltä, että vietimme yhdessä aikaa ja molemmat saimme siitä jotain. Se oli aikuisikään saakka elämäni paras ihmissuhde. Edelleenkin se pääsee sijoille parhaissa ihmissuhteissani koskaan. Se kestikin pitkään.

Pasin kanssa minulle tuli samanlainen tunne

Minä en yrittänyt roikkua hänessä kiinni, vaan hänellä oli itsellään kiinnostus viettää kanssani aikaa.

Hän oli ensimmäinen ihminen elämässäni, joka teki sen selväksi.

Hän sanoi, että olen vaikuttavin nainen, jonka hän on koskaan tavannut ja hän ehdottomasti haluaa tavata minut vielä uudelleen. Hän teki selväksi sen, ettei hän halunnut olla vaiin ystävä. Jos minä en olisi vapaa parisuhteeseen, hän ei halunnut olla minun kanssani missään tekemisissä. Siksi, koska hän tiesi, mitä hän minusta halusi, eikä hän ollut valmis näyttelemään mitään muuta. Eikä etenkään ollut valmis asettamaan itseään haavoittuvaiseen asemaan. Minkä ymmärrän täysin. Mielestäni hänen asenteensa oli erittäin kunnioitettava.

Minulla on elämässäni ollut miehiä, joiden olen huomannut olevan minusta kiinnostuneita. Mutta he eivät koskaan tehneet asian eteen mitään. En tiedä, mitä he odottivat, mutta jotain he odottivat. Ehkäpä sitä, että minä reagoisin heidän hyvin epäsuoriin ja rivien välistä luettaviin tapoihinsa ilmaista oma kiinnostuksensa. Mutta enhän minä sellaisiin reagoi. En minä olisi tiennyt, miten reagoida. Minä en aseta itseäni alttiiksi torjutuksitulemiselle. Kuinka romahduttava olisikaan ollut se tilanne, jos olisin tulkinnut jonkun kaveruuden kiinnostukseksi, tehnyt itse aloitteen ja tullut torjutuksi.

Nope. Jos joku ei ole ollut selvästi minusta kiinnostunut ja osoittanut sitä, minä en ole reagoinut asiaan mitenkään.

Pasi ilmaisi ja ilmaisee edelleen itsensä suoraan. Hänen kanssaan oli helppo olla, koska hänestä ymmärsi, mitä hän haluaa. Hän osoitti kiinnostuksensa minuun ja oli avoin sen suhteen. Hän oli avoin jopa sen suhteen, ettei pitänyt siitä, etten antanut hänelle heti ensimmäisillä tai toisilla treffeillä.

Ilmeisesti seksi heti ensitapaamisen yhdeydessä on nettitreffien kanssa täysin normaalia. Itselleni se ei sitä ollut. Olin ollut elämässäni vain muutamassa parisuhteessa, jotka kaikki olivat sen hetkisen elämäni mittapuulla tavalla tai toisella pitkiä. En harrastanut irtosuhteita.

15

15 thoughts on “Tunteiden ilmaiseminen – Osa 6/8

  • Hienoa, että sinulla on elämässäsi tuollainen ihminen kuin Pasi.

   Minulla on myös samankaltainen tyyppi täällä kotona ja välillä sen ihan unohtaa, että kuinka paljon pitäisi arvostaa sitä, että on joku, joka ymmärtää. Kuuntelee ja on läsnä. Monen yksinäisen vuoden jälkeen.

   • Se on kyllä asia, jota oikeasti pitää muistaa arvostaa ja se pitää muistaa sanoa ääneen. Olen huono sanomaan asioita ääneen (kuten niin moni meistä), vaikka nalkuttaa osaan kyllä senkin edestä. Nyt olen opetellut ilmaisemaan kiitollisuutta ja arvostusta.

  • Kuulostaa Netta todella hyvältä, että olet löytänyt vierelläsi ihmisen joka ymmärtää ja rakastaa sinua. Se ei ole oman kokemukseni mukaan todellakaan itsestään selvyys! Lisäksi niin samaistuin tunteena tuohon torjutuksi tulemiseen, sen tunteen kestäminen ja käsittely vie aikaa sekä voimia.

   • Olen kyllä ehdottoman onnellinen siitä, että jostain netin syövereistä onnistuin törmäämään ihmiseen, joka on niin jalat maassa ja luotettava.

  • Hei Netta, käy kurkkaamassa kommenttini (viimeinen) kirjoitukseesi ”Tämän kaiken epätodellisuus ja
   absurdius”. Siihen ei ollut kommenttia sinulta, joten ilmeisesti et ole sitä nähnyt?? Kerro, olisitko kiinnostunut
   kokeilemaan menetelmää, josta kerroin.

   • Luulen, jos Netta halusi kommentoimaan tohon hölypölyyn, hän olisi kommentoinut jo… Antaisitko ihmiselle rauha joko?

  • Hei Netta,
   Tilanteesi kosketti minua syvästi ja rukoilen puolestasi. Tapahtukoon ihme kohdallasi, kuten Brianille tuolla videolla.
   https://www.tv7.fi/arkki/yliluonnollista/vieraana-brian-wills_p81296/

  • Voimia Netta ❤
   Itkun kanssa luin tarinaasi.
   2019 menetin parhaan ystäväni 36 vuoden iässä, kohdunkaulansyöpä oli levinnyt imusolmukkeisiin ym.
   Kummipoikani oli alle 3v ja pikkuveli alle 1v.

  • Rakkautta, sydän tietää, voimia ja olet rohkea, aurinkoa syys aamuihin

  • Kirjoitat todella hienosti. Vääjäämättömän eteen tullessa tiedät, että sinua on rakastettu ja sinä olet rakastanut. Tosissani toivon, että jokin ihmeparantuminen tapahtuisi kohdallasi. Silmäsi ovat niin eläväiset, että en suostu uskomaan sinun kuolevan. Tavallaan tulet kuolematon olemaankin. Jos jossakin vaiheessa jaksat ja huvitta; kuuntele Sonata Arctican viisu Last drops falls. Kaikkea hyvää sydämestäni sinulle toivon. -Jari-

   • Kiitos Jari 🙂💜
    Minäkään en suostu uskomaan siihen, että kuolen vielä. Vaikka lääkärit ovat heittäneet kirveen kaivoon, minun ei ole sitä pakko tehdä!

Comments are closed.