Historia
Tunteiden ilmaiseminen – Osa 7/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osa 7/8

Tunteiden ilmaiseminen – Osat 1-7 / 8

Toki aikanaan

Minua pettäneen kanssa meillä oli erikoinen suhde. Eromme jälkeen päädyimme jotenkin takaisin yhteen, muttemme seurustelleet. Asuin hänen nurkissaan ja elimme kuin olisimme seurustelleet. Mutta välillä hän kävi missä lie bileissä ja teki mitä lie asioita, minkä lie naisten kanssa. En pitänyt siitä, mutten halunnut takaisin kotiin, joten meillä oli tämä outo suhde.

Hänen luonaan ravasi paljon eri ihmisiä. Hän oli sosiaalinen ja harrasti roolipelejä ja larppausta. Kaikista näistä laajoista piireistä, hänen kotinsa toimi monesti hotellina muille ihmisille. Kuten minullekin.

Hänen luonaan kävi miehiä, joiden kanssa tulin hyvin toimeen. Heidän kanssaan minulla saattoi olla yhden kerran kestäneitä tai hieman pidempäänkin kestäneitä suhteita. Itse olen sanonut, että panin kaikki Pettäjän kaverit läpi.

Todellisuudessahan minä en hänen kaikkia kavereitaan pannut läpi, mutta annoin muutamalle. Osa niistä oli irrallisia juttuja, osa sellaisia, jotka kesti tovin. Nämä oli ainoat irtosuhteiksi kutsuttavat suhteet elämässäni. Ne tapahtuivat turvallisessa ympäristössä, ihmisten kanssa, joihin ainakin Pettäjä luotti.

Ottaen huomioon, että Pettäjä vonkasi silloista hyvää ystävääni ja imi hänelle mustelman kaulaan, en välttämättä sanoisi, että ne ihmiset, joihin Pettäjä luotti olisivat olleet minun luottamukseni arvoisia. Mutta mitään pahaa ei tapahtunut ja edelleenkin voin nauraa sille, että hänen kaverinsa saivat vähän enemmän kuin vain yösijan.

Minä sain vähän enemmän kuin yösijan.

Eniten tyydytystä saan siitä, että Pettäjä oli minusta mustasukkainen loppuun saakka. Jos hän olisi tiennyt ”kevytkenkäisyydestäni”, hän olisi ollut vihainen. Hän olisi suuttunut näille ystävilleen ja tutuilleen.

Joka tapauksessa

En miellä koskaan harrastaneeni irtosuhteita tai yhden yön juttuja. Ne ovat aina olleet jotain enemmän, jotain muuta. En ole mennyt baarista jonkun kanssa kotiin ja antanut hänelle.

En ole koskaan sellaisesta ollut kiinnostunut, enkä tule sellaisesta olemaan kiinnostunut.

Enkä ollut sitä Pasinkaan kanssa, vaikka hän yritti.

Minulla oli ollut sama mies 12 vuotta, joten pelkkä ajatus siitä, että olisin alasti jonkun toisen miehen kanssa, tuntui kamalalta. Ennen Pasia minulla oli kahdeksan kuukauden rebound-suhde ystävän kanssa, jonka aikana pääsin turvallisesti ulos tuosta ”kukaan muu ei ole nähnyt minua alasti 12 vuoteen” ongelmastani.

Silti minusta tuntui aivan kamalalta, että minun täytyisi olla alasti jonkun uuden ihmisen nähden. Minun pitäisi asettaa itseni niin haavoittuvaiseen ja turvattomaan tilanteeseen. Minun täytyisi kyetä luottamaan toiseen ihmiseen, ettei hän tee minulle pahaa tai ettei hän älä nauraa, kun näkee minut alasti.

Minut. Tämä pieni luukasa, jolla on vähän läskiä reisissä, kylkiluita siinä, missä muilla naisilla on rinnat ja hitusen lisää läskiä perseessä. Pyllyni oli ehkä ainut, johon olin jollain tapaa tyytyväinen. Se ei ollut täydellinen, mutta terhakka ja hyvän mallinen. Olin siitä saanut paljon kehuja. Exälleni oltiin kehuttu, että minulla on maailman paras perse.

Minua ahdisti suunnattomasti

Se ajatus, että kun otan push-up rintaliivini pois, minulle nauretaan. Tai minut ajetaan pois. Että toinen ihminen näkee minun yrittävän esittää, että minulla on jotain, mitä minulla ei ole: rinnat.

Minulla ei siis ollut mitään kiirettä hypätä kenenkään kanssa sänkyyn. Ei edes Pasin. Vaikka Pasi teki selväksi sen, että olen ihan outo. Kaikki muut kyllä antaa, mitä minä oikein pihtailen.

Näin kirjoitettuna se kuulostaa pahalta, mutta Pasi osasi sen ilmaista siten, etten loukkaantunut, en ottanut sitä pahalla, en kokenut sitä painostamisena. Lähinnä minusta tuntui siltä, että Pasi oli saanut uuden lelun, jolla hän ei saanut leikkiä. Ja kun olisi leikityttänyt niin kamalasti. Siinä se hieno minikaivuri on keskellää pihaa, jolla saa myllätä niin pahasti kuin haluaa, mutta kun kukaan ei anna avaimia. Hirmusti pitäisi päästä mylläämään, muttei saa siihen lupaa.

Kyllä se toinen nainen olisi antanut luvan. Mutta minä en ollut se toinen nainen, vaan minä olin vaikuttavin nainen, jonka Pasi oli koskaan tavannut.

Joten minä pihtasin yhdeksän päivää. Eikä Pasi nauranut minulle.

6

6 thoughts on “Tunteiden ilmaiseminen – Osa 7/8

  • Alastomana on haavoittuvimmillaan. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen on tärkeä asia. Joka tuutista huudetaan kehopositiivisuuden puolesta. Aina se ei ole helppoa. Helposti takerrutaan pieniin seikkoihin joita muut ei näe ja niistä saatetaan kehittää omassa mielessä suurikin asia tai ongelma. Itseäni olen pitänyt pienipovisena kunnes eräs tuttava sattui joskus mainitsemaan että hän jos pystyisi, varastaisi minulta juurikin rinnat. Olin ihmeissäni. Minulta? Hyvä etten olkani yli katsahtanut josko huoneessa oli sittenkin joku muu. Aloin miettiä että totta vie, ihmiset näkevät minut erilaisena mitä itse näen. Pienenkin kivan asian ulostuominen jää vastapuolen mieleen yhtä hyvin kuin sen huononkin kuuleminen. Sitä ennen olin kuullut olevani vain se lihava tyttö jolla oli ihan liian iso maha. Pieni kommentti joka kumosi kaikki ne vuosien negatiivisuudet. Sinä olet minun silmissäni äärettömän kaunis ihminen. Sekä ulkoisesti että sisältä. Iloa ja voimia tähän päivään.

   • Kiitos Johanna 💜
    Olet niin oikeassa. Itse tulee takerruttua ihan tyhmiin asioihin, joita kukaan muu ei näie tai jotka muut näkevät ihan mielettömän kauniina asiana. On niin tyhmää, että itsellä menee elämä vihatessa ihan turhia asioita, kun voisi olla vaan tyytyväinen itseensä.

  • Sen minkä taakseen jättää edestään löytää

  • I have little breats too.
   My sister – even smaller.
   For most men it’s not a problem, as it turned out
   But I like it how you described your ass, funny ))

   • You are correct, for most men it is not a problem and if it was, so what? Men are not the ones who assign our self worth. We just give too much credit to what they think or don’t think. I have done that too, but fortunately learned with time to not to care so much. Even tough it is hard since it is to deeply ingrained feeling.

  • Mistä se syöpä johtuu

Comments are closed.