Elämä on
Turistina Hailuodossa ja pari muuta paikkaa

Turistina Hailuodossa ja pari muuta paikkaa

Eilen suuntasimme heti aamupäiväkymmenestä kohti Hailuotoa.

Päivä oli erittäin tuulinen, mutta lämpimähkö. Niin tuulinen, ettei tehnyt mieli ulkoilla. Joten katselimme hetken purjeveneitä ja vaahtopäitä ja menimme sitten Hailuodon Halstariin lohisoppalounaalle. Oli todella hyvää lohisoppaa. Vähän meinasi kylmäsavulohihammastakin kolottaa, mutta lohisopan jälkeen kolotus helpotti, joten jatkoimme matkaa takaisin kohti Hailuodon lauttasatamaa.

Ehdimme sopivasti jonon perälle kuutta minuuttia ennen lautan lähtöä.

Molempiin suuntiin mennessä sain lokeista kuvia, siinä on taas jollekin päivälle työnsarkaa, kun ne kuvat käy läpi.

Hailuodosta suuntasimme kohti Zeppeliniä.

Löysin itselleni Glitteristä ihanan pienen laukun, sekä uudet hopeiset korvakorut. Clas Ohlsonilta tuli matkaan pieniä nuolijoita ja Lifestä löytyi se Jyväpussi, jota lähdimme Zeppelinistä hakemaan. Tämä oli äitipuoleni ajatus, jotta saisin hartiat pehmenemään ja hän sen minulle osti elämääni helpottamaan.

Bauhaussista löytyi kolme kaunista Pelargonia asuntoa kaunistamaan.

Kävimme ruokkimassa kissat ja matkasimme kohti Radisson Blun Bistro Mesua päivälliselle. Otimme Hirviwallenbergin, joka ensikuulemalta kuulosti hyvältä, mutta oli pettymys. Ihan hyvää kotiruoaksi, mutta kahdenkymmenen euron ravintola-annoksessa olisi pitänyt maistua hirvi. Ei sillä, että perunamuusikaan olisi oikein miltään maistunut.

K-Supermarketin lounastiskiltä saa hirven jauhelihasta tehtyjä pihvejä, jotka oikeasti maistuvat hirveltä ja ovat aivan valtavan hyviä. Maksaa euron per pihvi. Apetit pakastemuusi siihen päälle, niin muutamalla eurolla on saanut paremman annoksen.

Mutta ei se mitään. Maha tuli täyteen ja oli mukava istua kaikessa rauhassa, kun olimme saaneet Mesun kabinetin omaan käyttöömme. Juuri lähtiessämme sinne tuli suurikokoinen ryhmä ruokailemaan, joten olimme eilenkin aivan oikeaan aikaan liikenteessä.Oulu sightseeing ajelun jälkeen suuntasimme auton keulan kohti kotia, koska kello oli jo seitsemän.

Toivotimme hyvästit, uskalsimme jopa varovasti halata.

Vanhemmilla jatkui matka hotelliyön kautta kohti Etelää ja omaa kotia.

Vaikka perjantai alkoikin kuumeella, jaksoin hyvin koko viikonlopun. Kortisoniannoksen pieneneminen alkaa jo tuntua, kivut pahenevat ja vaikkei eilen aamulla kuumetta ollutkaan, tänään sitä oli senkin edestä. Joten sunnuntain aamulenkki vaihtui kaksituntiseksi sunnuntain aamupuheluksi, jossa saimme päivitettyä lähinnä minulle tapahtuneet asiat viimeisen parin päivän ajalta.

Nyt on ollut kivaa vaihtelua elämään, tuli hyvä syy käydä ajelemassa pitkin maita ja mantuja ja uskaltauduimme jopa ihmisten ilmoille ravintolaan. Oli hyvä viikonloppu, jonka lopetan makoillen sohvalla kaikkien kolmen karvaturrin kanssa.

0