Tänään
Uusi laukku

Uusi laukku

Tein joskus viime vuoden puolella huovasta itselleni laukun. Piirsin kaavat ja suunnittelin mallin itse. Laukkua tehdessä tuli pari mittavirhettä, joiden takia puhelin ei mahtunut laukun etutaskuun ja laukku kääntyi ylösalaisin, koska kiinnikkeet olivat liian alhaalla.

Suunnittelin laukun sellaiseksi, että se on tarpeeksi pieni, jotta jaksan kantaa sitä, mutta tarpeeksi iso tavaroilleni, sekä 0,33 litran vesipullolle. Laukkua suunnitellessa ja kaavoja piirtäessä minulla oli 0,33 litran vesipullo apuna. Valmiiseen laukkuun on mahtunut vesipullo, sekä omat tavarat ja vielä pillimehu siihen kaupan päälle. Joten koosta tuli oikea.

Olen harjoituskappaleen kanssa elänyt nyt jo pidemmän aikaa, mutta nämä pienet suunnitteluvirheet ovat jatkuvasti ärsyttäneet niin paljon, että olen ajatellut tehdä itselleni uuden laukun, mutta korjata ensimmäisen version virheet.

Eilen kävelyltä tultuani istuskelin hetken tietokoneella, jonka jälkeen ajattelin suunnata sohvalle katsomaan Netflixiä. Jostain aivopierusta johtuen suuntasinkin kohti ompelu-kissanvessa-vaatehuonetta ja kävin hakemassa huoparullan. Ajattelin, että leikkaan palat valmiiksi, niin voin ommella laukun joku toinen päivä.

Kun olin leikannut palat, menin katsomaan, millaisia vetoketjuja minulla on. Löysin monta, joista valitsin liilan takkiketjun. Ajattelin, että leikkaan ketjulle paikan valmiiksi, ompelen sitten joku päivä.

Kun olin saanut ketjulle paikan leikattua, aloin mallaamaan ketjua paikalle. Menin ompelukoneelle ja ajattelin, että ompelen vetoketjun paikalleen, kasaan lopun laukun sitten joku toinen päivä. Kun olin saanut vetoketjun paikalleen ajattelin vielä ommella sivutaskut kiinni, ompelen laukun kasaan sitten joku toinen päivä.

Kun vetoketju ja sivutaskut oli ommeltu, aloin mallata laukun hihnan paikkaa. Minulla oli toisesta projektista jäänyt kaksi satiininauhanhukkapalaa, joten ajattelin, että ne voin käyttää laukun hihnan kiinnitystä varten. Mallasin ja ompelin ne paikalleen, kasaan laukun loppuun sitten joku toinen päivä.

Kun hihnan kiinnikkeet olivat paikallaan, aloin mallata kahta viimeistä palaa kohdilleen. Tuliko paloista sen kokoiset, että ne sopii yhteen? Tuliko hihnan kiinnikkeet oikeaan paikkaan?

Seuraavaksi olinkin ompelemassa näitä paloja yhteen.

Joten siis sen sijaan, että olisin ommellut laukun sitten joku toinen päivä, ompelinkin sen siltä istumalta.

Sain laukun vielä koeajoon samana iltapäivänä, kun lähdimme kävelyajelulle. Ilman kaikkea ylimääräistä sälää, sinne mahtuu kaksi 0,33 litran pulloa. Olikohan se ajatuksena alunperinkin? Saattoi olla, ei voi muistaa ennää niin kauas.

Testatessa hoksasin, että siihen olisi pitänyt ommella oma pieni tasku huulirasvalle, sekä sisälle olisi voinut tehdä sivutaskut molemmille puolille, ei vain toiselle. Eli ehkäpä jossain vaiheessa vielä teen kolmannen, jossa on myös nämä asiat huomioituna.

Tähän hätään kuitenkin tämä oli vallan mainio ja ajoi nyt asiansa.

0