Työelämä
”Vastuullisuus on meille tärkeää”

”Vastuullisuus on meille tärkeää”

On se vaan pakko mainita.

Minut on viety kuumailmapallolennolle.
Olen saanut yllätyspaketteja ventovierailta ihmisiltä, jopa Saksasta asti.
Minulle on tehty ja tuotu ruokaa.
Olen saanut lukemattomat määrät viestejä ja kommentteja, joissa tuetaan ja tsempataan.
Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja toi minulle koko taloyhtiöltä (hallitukselta) kukkakimpun.
Minulle on tilattu ruokaa Foodorasta.
Minut on yllätetty lottokupongeilla, villasukilla, lapasilla, kukilla, kissanherkuilla, suklaalla, pullalla, herneillä, kuusella, pehmoleluilla, läppärillä ja pinkeillä tuikuilla.
Syöpäjärjestöiltä tuli yllätyspaketti ja ammattiliitto tsemppaa Fabebook-sivuillaan.

Ventovieraat, puolitutut ja läheiset ihmiset ovat huomioineet ja muistaneet.
Vanhat heilat 20 vuoden takaa haluaisivat tavata, terapeuttini 16 vuoden takaa on järkyttynyt.
Kaikki myötäelävät ja tukevat.

Paitsi työnantajani.
Työnantajani on ollut täysin hiljaa.

Yritys, joka mainostaa itseään mm. alla olevalla videolla, on ollut täysin mykkänä, kun kymmenen vuotta yrityksessä töitä tehnyt ihminen tekee kuolemaa.
Siitä huolimatta, että konsernin omissa ohjeistuksissa sanotaan, että kun 10 vuotta tulee täyteen, työntekijä saa esihenkilöltään pienen yllätyksen, sekä kaksi lomapäivää.

https://www.youtube.com/watch?v=D8bVjnZSEPU&ab_channel=ManpowerSuomi

”Vastuullisuus on meille tärkeää”

Haluaisin tietää, missä se vastuullisuus oikein näkyy?

Päivitys 9.10. kello 19:00

Video on poistettu Youtubesta ilmeisesti työnantajan toimesta. Videolla nainen, jolla oli ilmapalloja, joissa oli vastuulliseen työnantajaan liittyviä sanoja. Negatiiviset sanat poksautettiin, positiiviset päästettiin ilmaan leijumaan. Videossa mainostettiin ManpowerGroupin olevan maailman eettisimpiin kuuluva yritys ja ”Vastuullisuu on meile tärkeää”.


Päivitys 12.10. klo 13:54

Olin erehtynyt videolla olevan naisen henkilöllisyydestä. En missään tapauksessa halua sotkea tähän ketään, joka ei siinä ole osallisena!

Olen erittäin pahoillani.


Lisäys

Yritys on niinkin vastuullinen, että sinä päivänä, kun postasin olevani kuolemassa, työnantaja kielsi työyhteisöä olemasta minuun yhteydessä. Syynä tähän oli se, että ”minä en halua olla heidän kanssaan tekemisissä”. Mielenkiintoista, että työnantaja kuvittelee tietävänsä, mitä minä haluan tai en halua. Minä en ole heidän kanssaan missään tekemisissä, joten he eivät voi sanoa minusta tai minun toiveistani mitään, koska he eivät niistä tiedä mitään.

Mutta he ovat alusta asti olleet pakottamassa minua ulos ja eristämässä minua työyhteisöstä, joten tällainen reaktio ei tule minään yllätyksenä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Työnantajan käytöksestä seurannut masennus
Työnantajan käytöksestä seuranneesta masennuksesta selviytyminen
Kun työnantaja taistelee kuolemansairasta vastaan
Työnantajan esimerkillinen kyky joustaa perheen ja harrastusten osalta, muttei syövän
Miksi työnantajan käytös sai minut masentumaan
Työnantajan aiheeton huomautus
Vitun paskakyrvät, kehtaavatkin
Työnantaja vei minulta minun viimeisen vuoteni
30

30 thoughts on “”Vastuullisuus on meille tärkeää”

  • they are ridiculous
   shame on them

  • Työssä ollaan työtä varten. Ei muuta.

   Ei työpaikka ole hoitolaitos työntekijöilleen.

   • Ei olekaan hoitolaitos. Työpaikka ja työyhteisö on silti merkittävä yhteisö monen ihmisen elämässä – pelkästään senkin vuoksi, että töissä vietetään tyypillisesti kolmasosa arkipäivän valveillaoloajasta. Moni viettää arkena enemmän aikaa työkaverien kuin puolison kanssa. Ei ole mitenkään kohtuutonta odottaa, että työyhteisö ja erityisesti työnantajan edustaja osoittaa jonkinlaista myötätuntoa työntekijän surullista elämäntilannetta kohtaan. Se olisi kohteliasta, ystävällistä ja inhimillistä käytöstä. Hyvien tapojen mukaista.

    Vaikealla hetkellä voi ihan hyvin laittaa mahdolliset erimielisyydet sivuun ja osoittaa tukea, ihan ihmiseltä ihmiselle. Se olisi kypsää ja viisasta käytöstä työnantajalta.

   • Ei ole hoitolaitos, eikä kukaan sellaista odotakkaan. Mutta työntekijät ovat yrityksen suurin voimavara, ja se kuinka niitä kohdellaan, vaikuttaa aika moneen asiaan 🤔

    • Olet täysin oikeassa Suvi. 💜 Työnantajan etu on kohdella työntekijöitään inhimillisesti.

   • Ei ole ei, mutta ei työpaikalla ole oikeus viedä ihmisarvoa keltään tai potkia päähän, kun makaa jo verisenä maassa. Monessa kohtaa ovat rikkoneet lakeja törkeästi ja silti vaan mainostavat itseään vastuullisena. Jos eivät halua olla inhimillisiä, silloin on turha tehdä tällaisia mainoksia, se on valheellista mainontaa.

  • Olen ollut töissä firmassa, jonka bisnes liittyy ihmisten hyvinvointiin. Siellä minua kiusattiin niin, että menetin hetkeksi työkyvyn. Meitä työelämässä kaltoinkohdeltuja on paljon, mutta tämä sinun työnantaja-keissi on jotain uskomattoman törkeää. Mielestäni teet oikein paljastamalla työnantajasi tekemät vääryydet.

   • Minulle on lukematon määrä ihmisiä kertonut omista kamalista kokemuksistaan työelämässä. On kamalaa, miten vielä nykypäivänä, ihmisiä kohdellaan kuin roskaa. Yritin keskustella käytöksestä asiallisesti kuukausia, mutta työnantaja halusi leimata minut syylliseksi. Joten jos ei voida jutella nätisti ja ihmisiksi, niin sitten tuodaan julki työnantajan todellinen käytös, jottei kukaan muu enää haksahtaisi uskomaan heidän valheitaan.
    Toivon, että ihmiset saavat rohkeutta siitä, että tietävät, etteivät ole yksin, eikä ainoita. Helpompi puuttua huonoon kohteluun, jos tietää, että tämä henkilö käyttäytyy kaikkia kohtaan näin ja hänestä on tehty valitus jo aiemminkin.

  • Osakeyhtiölaki: Toiminnan tarkoitus
   Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

   • Lait suojaavat työntekijöitä myös ja minun tapauksessani lakeja on rikottu toistuvasti. Se ei ole osakkeenomistajan etu. Hyvinvoiva työntekijä on osakkeenomistajan etu. Hyvinvoiva työntekijä on tuottava työntekijä.

  • Jos on tuottava työntekijä silloin saa parempaa kohtelua. Tuottamattomat yleensä pistetään pois. Yritykset eivät oikeastaan ole inhimillisiä koskaan. Vanhan ajan patruunameininki on mennyttä kun yhteiskunta otti hommat itselleen. No eipä Kelakaan ole inhimillinen

   • Tuo ei kyllä pidä lainkaan paikkaansá. Yritykset arvottavat ihmiset sen perusteella, kuka päätöksiä on tekemässä. Tuottavuudella ei etenkään toimistotöissä ole mitään tekemistä minkään kanssa, kun taas pärstävärkillä on kaikki tekeminen kaiken kanssa. Minä olin tuottava ihminen, joka kehitti toimintaa, kun taas kiusaajani ei ymmärtänyt koko yrityksen toiminnasta mitään. Mutta hän oli toimihenkilö, kun minä vain pahainen työntekijä, joten häntä kuunneltiin ja minut jätettiin huomiotta. Häntä kuunneltiin niin paljon, että hänen laitonta käytöstään ei vaan tuettu, vaan sitä jatkettiin yritysjohdon toimesta.
    Se että nimettömänä uskallat laukoa mielipiteitä asiasta, josta et selvästikään mitään tiedä, kertoo aika paljon.

    Mutta sitäkin tärkeämpää: Postauksen pointtina on se, missä se vastuullisuus näkyy? Minä en odottanut erityskohtelua, mutta jos yritys mainostaa itseään vastuulliseksi, silloin voisin kuvitella, että olisin saanut edes lainmukaista kohtelua. Vastuullisuus ja maailman eettisimpiin yrityksiin kuuuminen viittaa siihen, että henkilöstöä kohdellaan erittäin paljon keskivertoa paremmin. Minua on kohdeltu aikalailla niin huonosti, kun ihmistä voidaan kohdella.

    Joten missä se vastuullisuus näkyy?

    • Toimistoalalla on just tuollaista, että pärstäkerroin vaikuttaa paljon. Vaihdoin aikoinaan alaa toimistopuolelle, koska luulin pääseväni helpommalla. No olihan se itse työ mielekästä, mutta työilmapiiri monissa paikoissa oli tulehtunut. Olen nähnyt kun työkaverit tappelee ja joutunut myös itsekin kiusatuksi ja savustetuksi pois työpaikasta. Nyt taas vaihdan alaa, koska kyllästyin konttorihelvettiin.

  • well, it was weird to read some of the comments
   When my friend’s child got sick, he began to get special treatment from his employer. Yes, work is work, and it’s not a medical facility. But he was straight away offered flexible hours, monthly gift cards for food delivery, an extra vacation (days-off) and so on
   So people should always stay people, if they’re just employers and employees, even if it’s just work

   • Emphaty is a very important quality in people. I believe it will pay back. It is wonderful to hear these positive stories.

  • When I got pregnant, my boss lost t. It was both funny and scary. He wouldn’t let me go have an ultrasound, he would hold me, a pregnant woman, by the hand and ask if I was going to a bar or disco instead (yeah, right, after 4 years in the office a pregnant woman would go a day time bar hehe), then he’d write an official document on me for ”skipping work”.
   How is that normal? Yes, work is not a medical place.
   But come on, we all should have some common sense

   • Awesome and terrible. 😀
    You are in control of you and other people shoud trust that you can take care of yourself… but of course this is better behavior than firing you for being pregnant. Thet is ont very uncommon practice, even if it is illegal…

  • Olen lukenut blogiasi surullisin mielin sekä sairautesi vuoksi että sen tavan vuoksi, jolla työnantajasi on sinua kohdellut😒olen pahoillani kaikista niistä kärsimyksistä, joita olet joutunut kärsimään ja joudut päivittäin kärsimään ja taistelemaan . Haluan toivottaa sinulle maailman eniten voimia ja jaksamista ja toivon, että sinulla olisi mahdollisimman hyvä olla ❤️. Ihailtavaa, että jaksat kirjoittaa blogia 👍Onneksi sinulla on Pasi ja muut tukena sekä kissat ilona, ettet ole yksin.

   Olemme samanikäisiä. Olen aikoinani menettänyt äitini syövälle, kun olin lapsi. Lisäksi viime talvena toinen perheenjäsen, joka oli minulla tärkeä, kuoli syöpään. Vieläkin harmittaa, etten Koronan pelossa uskaltanut tavata fyysisesti häntä niin usein kuin olisin halunnut ja olla enemmän konkreettisesti seurana ja tukena vaikeana aikana. Olisi ollut psyykkisesti todella iso lisäkuorma, jos olisinkin tietämättäni tartuttanut vakavasti jo valmiiksi sairaalle ihmiselle Koronan. Syöpäsairas ihminenhän toki joutuu hoitojen tietyssä hoitojen vaiheessa välttämään kontakteja ilman koronaakin kun vastustuskyky on heikko.

   Vaikka en tunne sinua, niin haluan näin viestillä välittää sinulle myötätuntoa, toivoa jaksamista ja kertoa, että tarinasi on todella koskettanut❤️

   • Kiitos Tiiti viestistäsi. Ikävä kuulla äidistäsi.
    Kotona on tehnyt sairastamisesta vaikeaa. Emme halua ketään sairastuttamaan minua, eikä läheiseni halua vaarantaa henkeäni. Näkeminen aiheuttaa aina omat riskinsä.

  • ”Kamala aamu tänään”, ”kauhea päivä töissä”, ”miksei mikään onnistu”, ”sade on masentavaa” ja niin edelleen. Tuttuja kommentteja työpaikan kahvipöydässä. Kela voi pyöriä myös itsekseen omassa päässä, tuntuu, ettei sitä saa millään pysäytettyä. Tähän Anthony de Mello antaa neljän kohdan ohjelman, joka alkaa pikkuhiljaa tehdä muutosta:

   1. Tunnistakaa itsessänne olevat kielteiset tunteet.

   2. Ymmärtäkää, että ne ovat teissä, eivät maailmassa tai ulkoisessa todellisuudessa.

   3. Älkää pitäkö niitä ”minän” olennaisena osana, vaan nähkää, että ne tulevat ja menevät.

   4. Ymmärtäkää, että kun te itse muututte, kaikki muuttuu.
   Mello kehottaa toistamaan tätä neljän kohdan ohjelmaa ”vaikka tuhat kertaa”. Hitaasti hyvää tulee!

  • Voihan. Itse olen työpaikassa, jossa on paljon rakenteellisia haasteita. Kuten moni muukin firma, myös me toitotamme vastuullisuutta. Monesti on tullut pohdittua, tuleeko sitä viherpestyä vastuullisuudella huonoa tilannetta, mutta tätä sinun tarinaa seuranneena voin varmaan todeta, että ollaan ihan hyvällä tiellä kuitenkin.

   Meillä olisit saanut koko työyhteisön tueksesi ja puolellesi, kukkien kanssa. <3 Olen pahoillasi kokemastasi käsittämättömästä kohtelusta. Ja tietenkin myös kaikesta muusta.

   • Vastuullisuuttahan on monella eri tasolla. Se, että vastuullisuutta ja inhimillisyyttä löytyy on jo tallustelua oikeaan suuntaan. Samalla tiellä, kun jatkaa, asiat voivat muuttua vain paremmaksi. Hyvä kasvattaa hyvää ja yhdessä olemme enemmän. 🙂💜

  • Olen todella pahoillani mitä olet joutunut kokemaan työnantajan suunnalta. Hyvä että kerrot siitä. On tärkeää että se kipu mitä olet kohdannut ei jää näkymättömäksi. Olen raivoissani puolestasi. Olisit ansainnut inhimillistä kohtelua. Toivon että tiedät että sinussa ei ole mitään vikaa. Liian usein kiusaavat työnantajat saavat ”uhrin” tuntemaan olonsa arvottomaksi. Olet kaikkea muuta kuin uhri, olet rohkea maailmanparantaja ja äärettömän arvokas! Toivotaan että työnantajasi vielä ymmärtäisi mikä on elämässä tärkeää. Sinä olet tehnyt voitavasi avataksesi heidän silmät! Voimia taisteluun!

Comments are closed.